Странният свят на Доналд Тръмп

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Това са десетте неща, в които най-много вярва екстравагантният кандидат на републиканците за президентските избори през следващата година

1. Джамиите в САЩ трябва да са поставени под наблюдение. Тръмп е убеден, че мюсюлманите трябва да бъдат следени от службите за сигурност в рамките на инициативите за борба с тероризма. Той въобще не се интересува от това, че самата идея за наблюдаване на джамиите е политически некоректна.

2. САЩ трябва да използват сурови методи при разпитите в борбата си срещу джихадистите от „Ислямска държава“, подобни на тези, които се прилагат срещу затворниците от Гуантанамо. Според него подобни методи за разпитване са нищо в сравнение с това, което правят терористите от „Ислямска държава“, обезглавяващи своите противници.

3. Тръмп би сринал със земята „Ислямска държава“. Той заявява, че нито един друг кандидат не е способен на толкова твърди действия срещу „Ислямска държава“, каквито той ще предприеме. Милиардерът също така обещава да отслаби силата на групировката, прекъсвайки достъпа й до петролните находища.

4. Тръмп иска да построи гигантска стена между Мексико и САЩ, за да не допуска в страната нелегални мигранти от Мексико, а също така и от Сирия. Той смята, че от Мексико в САЩ влизат само престъпници. „Те носят със себе си наркотици, престъпност, те са насилници“, заяви кандидатът за републиканската номинация. Според него строителството на стената трябва да се плати от Мексико. Тя ще струва между 2,2 и 13 милиарда долара.

5. САЩ трябва да проведат масова депортация на 11 милиона нелегални мигранти, живеещи в САЩ. Тази негова идея бе разкритикувана като ксенофобска. Смята се, че тя не може да се реализира заради прекалено високата й стойност – 14 милиарда долара. Той също така иска да отмени системата за гражданство по месторождение, според която родилите се в САЩ деца на нелегални мигранти са американски граждани.

6. С Владимир Путин Тръмп обещава да намери общ език. В интервю за телевизия Си Ен Ен той заяви, че Путин и Обама не се харесват взаимно, за да проведат конкретни и резултатни преговори. „Ние с него, навярно, много добре бихме се разбирали. И мисля, че вие няма да имате тези проблеми, които имаме днес“.

7. Към Китай трябва да се предявят няколко претенции, за да може да се търгува с тази страна на равноправна основа. Тръмп обещава, че ако влезе в Белия дом, ще принуди Китай да се откаже от подкрепата за занижения курс на собствената си валута, а също така да го накара да приеме по-високите екологични стандарти и по-прогресивен трудов кодекс.

8. Климатичните промени на планетата – това е само прогноза за времето, убеден е той. Тръмп смята, че е важно да се запази чистотата на въздуха и водата, но изявленията за глобалното затопляне са лъжа. Свързаните с екологията ограничения, налагани на заводите и компаниите, ги правят по-малко конкурентноспособни на световния пазар, категоричен е бизнесменът политик.

9. Светът би бил по-добър, ако Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи все още бяха на власт, заявява Тръмп. Той каза пред Би Би Си, че положението в Либия и Ирак е много по-лошо, отколкото е било преди, когато тези страни са управлявани от диктатори.

10. Тръмп се смята за добър човек. В своята последна книга той пише: „Аз наистина съм много добър човек, повярвайте ми, аз се гордея с това. Но аз също така съм много емоционален и изпълнен с решителност да направя нашата страна отново велика“.