Карнавалът в Рио де Жанейро 2016

1
Добави коментар
teskogroup
teskogroup

Карнавалът в Рио де Жанейро е най-известният и най-посещаваният в цял свят. Всяка година той привлича между 0.5 и 1 милион туристи. По традиция в петък вечер, преди същинския карнавал, се провежда шествие по улиците на Рио де Жанейро, по време на което Крал Момо се възкачва на трона.В края на шествието кметът на града връчва на Краля на фестивала ключовете от Рио, предавайки му символично управлението, без властта му да може да се простира върху полицията. В събота се представят школите от „А” лигата, които се борят за участие във Висшата лига през следващата година. На тези школи им се предоставя възможност да избират за танците си между пет вида карнавални костюми и шест вида бански. Кулминацията на карнавала е в неделя, когато 14-те най-добре представили се през годината школи по самба, съставляващи т. нар. „висша лига“, се борят за шампионската корона. Ако искате да видите с очите си прочутия карнавал в Рио де Жанейро и да вземете участие в безкрайните фиести-това е Вашата екскурзия!

КАРНАВАЛЪТ В РИО Рио де Жанейро – водопадите Игуасу – Бузиос

15 дни/ 12 нощувки Гарантирана дата: 04 – 18.02.2016

ПРОМО цена на човек в двойна стая от 3990 евро/ 7804 лв. с включени летищни такси, валидна до 30.12.2015 г.

Карнавалът в Рио де Жанейро е най-голямото развлекателно събитие в страната на кафето и футбола. Всяка година за неговото провеждане се изливат около 70 милиона долара. За този уникален празник бразилците се готвят с огромно желание и много фантазия, а туристи от цял свят се стичат , за да се насладят на цялата феерия от красота и темперамент, която шества  пред трибуните на знаменитата карнавална улица Самбадромо. В тази програма сме добавили едно запомнящо се приключение при посещението на легендарните водопади Игуасу, разположени на границата между Бразилия и Аржентина. И възможност за кратък плажен отдих в колоритния морски курот Бузиос – „Бразилският Сен Тропе”.

ЧАСТ ОТ БОНУСИТЕ В ПРОГРАМАТА: •    Международни полети с удобни връзки •    Възможност да посетите най-големия карнавал в света с гарантирани места на главната трибуна •    Разнообразни атракции в Рио извън програмата на карнавала, включително посещение на хълма със статуята на Исус Христос, обявена за едно от новите чудеса на света •    Невероятно приключение сред водопадите Игуасу. Почивка на тропическото крайбрежие •    Обслужване на руски език •    Балансирано съотношение качество – цена •    Гарантирано пътуване, независещо от набиране на минимален брой туристи

ПРОГРАМАТА

1 ден /04.02/ Международен полет Полет от София през европейско летище за Южна Америка. * Конкретното разписание се фиксира в момента на резервация, според най-изгодната приложима тарифа.

2 ден /05.02/ Рио – Столицата на Карнавала Пристигане в Рио сутринта.  Трансфер и настаняване в хотел от избраната категория. Свободно време. Нощувка.

3 ден /06.02/ Рио де Жанейро Закуска. Екскурзия до Захарната глава. Един от символите на града.  Ще се изкачите с лифт на височина 395 м , откъдето се открива  невероятна гледка над залива Гуанабара, островите, статуята на Исус Христос и хълма Корковадо, към целия град. Следва обиколка на  централните райони на града, където ще се полюбувате на старинни църкви, манастири, главния площад, както и други здания, построени в колониален стил. Завръщане в хотела. Нощувка.

4 ден /07.02/ Рио де Жанейро Закуска. Свободно време. Вечерта ви очаква фантастично и грандиозно събитие, а именно дългоочаквания КАРНАВАЛ. Трансфер до булевард Самбадромо, където шестват най-известните школи по самба в Бразилия. Ще можете да се насладите на майсторството не само в танца, а и в изработката на костюмите на участниците в карнавала. След приключване на шествието, трансфер до хотела за почивка. Нощувка.

5 ден /08.02/ Рио де Жанейро Закуска. Ден за почивка след зрелищната нощ.

6 ден /09.02/ Рио де Жанейро Закуска. Екскурзия до Корковадо, Тижука и плажовете на Рио. Името на  Рио  ( 1502 г.)  се превежда като „Януарска река”. Градът се намира  по протежение на залива Гуанабара, между океана и околните възвишения и се явява като входна врата за Бразилия. Привлича туристи от цял свят и очарова с красивите острови, хълмове и тропическото  слънце. Тижука е национален парк с уникална флора и фауна.  А Корвокадо е хълмът, на чиито връх е символът на Рио – Статуята на Исус Христос, едно от новите седем чудеса на света.  Тя е издигната  на височина  710 м, като самата статуя е 30 метра висока. Завръщане в хотела. Нощувка.

7 ден /10.02/ Рио де Жанейро – водападите Игуасу Закуска. Трансфер до летището за полет до Игуасу. Посрещане и трансфер до избрания хотел до водападите. Нощувка.

8 ден /11.02/ Гръмовният Игуасу Закуска. Водападите Игуасу се намират на територията на национален парк с уникална флора и фауна и са възникнали в резултат на вулканична дейност и размествания на земните пластове. Названието им в превод означава „голяма вода”, а това  се оправдава от факта, че там има 275 водопада, всеки от които си има име. Най-известният е „Дяволското гърло”, чийто грохот е най-силен от всички в Игуасу. Водите на река Игуасу там се изливат от 72 метра височина. След тази настръхваща гледка се отправяте на пътешествие, известно под името „Макуку сафари”. С джипове навлизате в джунглата, като по пътя екскурзоводът ще ви разкаже много за екологията и живота в района. Когато стигнете реката Игуасу, ще се качите на моторна лодка, с която ще отплавате към водопада. В един момент ще се гмурнете с лодката под падащите от високо води и бъдете сигурни, че адреналин и удоволствие от преживяното ще се слеят в едно! След това приключение ви очаква екскурзия в Парка на птиците, където могат да се наблюдават няколко хиляди вида пеперуди и различни тропически цветя, както и много екзотични птици, живеещи в този климатичен пояс. Завръщане в хотела. Нощувка.

9 ден /12.02/ Игуасу – Рио де Жанейро – Бузиос След закуска трансфер до летището за полет до Рио де Жанейро. Посрещане и трансфер до Бузиос, морски курорт, наричан „Бразилския Сен Тропе”,където се настанявате в избрания хотел.

10,11,12,13 ден /13 – 16.02/ Бузиос Закуска и свободно време, за да се насладите на бразилското слънце.

14 ден /17.02/ Бузиос – Рио де Жанейро Закуска в хотела, след което трансфер до летището в Рио за полет за Европа.

15 ден /18.02/ София Пристигане в София.

 

ПРОМО ЦЕНИ на човек в двойна стая, валидни до 30.12.2015 г.

Категория хотели по програмата: Рио де Жанейро – 5 нощувки; Игуасу – 2 нощувки Бузиос – 5 нощувки Промо цени до 30.12.2015 г. Windsor Palace 3* (Std Room) + Pousada Charm Suites 3* (Std Room) + Pousada La Chimere 3* (Std Room) 3990 евро/ 7804 лв. Windsor Plaza 4* (Std Room) + Viale Cataratas 4* (Deluxe Room) + Rio Buzios Beach 3*SUP (Std Room) 4255 евро/8322 лв. Windsor Atlantica 5* (Sup Room) + Mabu Thermas & Resort 5* (Master Room) + Rio Buzios Boutique 4*SUP(Std Room) 5390 евро/10542 лв.

Цената включва: •    Самолетни билети – точното разписание и цена се фиксира в момента на резервация. В случай на по-висока цена от заложената в програмата, се дължи доплащане. •    Летищни такси – Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща. •    Полет Рио де Жанейро – Игуасу – Рио де Жанейро •    5 нощувки със закуски в избрания хотел в Рио де Жанейро •    2 нощувки със закуски в избрания хотел в Игуасу •    5 нощувки със закуски в избрания хотел в Бузиос •    Обслужване на руски език на място •    Екскурзия до Захарната глава •    Билети за Карнавала •    Трансфери хотел – Самбадромо – хотел •    Екскурзия до Корковадо •    Разглеждане на водопадите Игуасу, макуку – сафари и парка на птиците •    Всички трансфери летище – хотел – летище •    Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро

Цената не включва: •    Допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат на място •    Хранения и напитки, неуказани в програмата •    Лични разходи, телефонни разговори, допълнителни услуги в хотела, други услуги, неуказани в програмата. •    Доплащане за медицинска застраховка за лица над 64 години – 20 евро/40 лв. •    Други услуги, неупоменати в програмата •    Застраховка „Отмяна на пътуване” на застрахователна компания „Евроинс“ – от  2 % от пакетната цена (за повече информация, моля запитайте в офисите ни)

Условия за записване: •    Депозит при записване – 1500 евро/ 2934 лв.. •    Доплащане до 04.01.2016 г.

Допълнителна информация: •    Агенцията си запазва правото да промени цените в случай на промяна повече от 5% във валутните курсове. •    Цените са смятани по курс 1,79 лева за долар •    Агенцията си запазва правото да променя реда на екскурзиите и дните по програмата •    Цената на вътрешните полети подлежи на препотвърждение в момента на резервация •    Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат сменени с други, но със същата категория.

Пътуването е индивидуално и не е обвързано с набиране на минимален брой участници и определена дата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено родителско разрешение.