Коледни базари и фестивали в Лондон

3
Добави коментар
albenavasileva83
albenavasileva83

Лондон в навечерието на празниците

Като един от градовете, който винаги посреща много туристи по това време, Лондон може да се похвали с разнообразна празнична програма, събития, коледни фестивали и базари.

В столицата коледната атмосфера и усмивките по лицата на хората заради предстоящите семейни празници носят едно наистина незабравимо и несравнимо усещане. Началото на празниците в Лондон беше дадено на 3ти декември със запалването на коледната елха на Трафагар Скуеър. 55-годишният смърч, който всяка година по традиция се доставя от Норвегия, беше осветен от многобройни светлини, които са по- красиви и приказни от всякога.

Търговски центрове

Любимо място за пазаруване в Лондон, заради прекрасната празнична атмосфера, търговските центрове в столицата предлагат и специални коледни намаления на своите клиенти .  Там ще откриете уникални подаръци за своите близки на много по-ниски цени. В никакъв случай не забравяйте датата 26 декември! Това е така нареченият Boxing Day – денят от годината с най-големи разпродажби и намаления. В повечето търговски центрове в столицата магазините отварят много рано сутрин, за да посрещнат множеството от купувачи, дошли заради специалните им предложения.

Коледни базари

Коледните базари в столицата на Великобритания са идеалното място да откриете точните подаръци за любимите хора – от уникални бижута и ръчно изработени коледни играчки, до стилни и модни облекла и аксесоари. В Лондон има много базари, които са изградени специално за празниците, на които ще намерите всякакви стоки, но ние ще се спрем само на няколко от местата, които привличат хората по празниците с интересни предложения и празнична атмосфера.

Коледен базар Tate Modern – след интереса от миналата година, и този декември може да намерите интересни предложения на специалния коледен базар, намиращ се точно пред прочутата галерия Tate Modern.

Greenwich Market at Christmas – това е покрит коледен базар, който се състои от над 100 сергии. Разхождайки се сред тях ще откриете ръчно изработени сувенири, бижута, дрехи и много други стоки. Не липсват и традиционни коледни ястия и напитки, за да се потопите напълно в празничното настроение.

London Bridge City Christmas Market – тази година дървените къщички разположени край реката отново привличат множество посетители, заради голямото разнообразие и чудесната празнична атмосфера. На повече от 100 сергии може да откриете сладкиши и бонбони, всякакви подаръци и домашно приготвена храна.

Зимни фестивали

За втора година парк Виктория (Victoria Park) привлича хиляди посетители заради зимния фестивал Winterville. Каране на кънки на лед, цирк, изложби и коледен базар с коледни играчки, сувенири, топли шапки и шалове са само малка част от предложелията за тази година. Разбира се, за да има за всеки по нещо, на фестивала се предлага и голямо разнообразие от напитки, ястия и коледни сладкиши.

Ежегодният зимен фестивал в Southbank Centre е още едно добро предложение за хората, които искат да усетят празничната атмосфера в Лондон. Тази година на фестивала, освен традиционния коледен пазар с дървени къщички, ще гостува и хор, изпълняващ коледни песни. Повечето от събитията и работилниците целят събиране на средства за благотворителна цел.

За поредна година в Лондон се завръща зимният фестивал Winter Wonderland, осигуряващ много разнообразни места за забавление и разпускане по време на зимните празници. Не пропускайте да опитате традиционни немски специалитети и напитки, като греяно вино и бира, които се предлагат в специално изграденото баварско селце.

Разбира се, на Winter Wonderland не липсват и атракциони за малките. Само част от забавленията, които фестивалът предлага за децата са голямо виенско колело, цирк и въртележки. Подходящо забавление за цялото семейство е изградената ледена пързалка, а също и магично ледено кралство с изключително красиви ледени скулптури. Не пропускайте да се разходите из приказните фигури, създадени изцяло от лед, след което да седнете на атрактивния леден бар за почивка и топла напитка.

Повечето от нас свързват декември и празниците в края на годината със снежна и красива приказна картина. Българите, които са избрали Лондон за коледна дестинация и тези, които са решили да се реализират и работят в Англия, ще се докоснат до незабравима атмосфера, множество идеи за прекарване на празниците и места, които ще повдигнат тяхното настроение. Вероятността да има сняг за Коледа в Лондон е много малка, но пък възможностите за забавление и пазаруване там са наистина много и разнообразни.