МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ, отстъпка до 31.12.2015

1
Добави коментар
evrotoptour
evrotoptour

ПРОГРАМА:

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 31.12.2015 г. – 100лв. от пакетната цена

Ден 1
    Отпътуване за Москва с директен полет от София. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3***.  Нощувка.
Ден 2
    След закуска се отправяме за обзорна екскурзия на Москва с автобус и местен екскурзовод на български език. Москва – история и съвременност откриваме във всяка уличка във всеки момент. От грандиозният Червен площад до градските болярски дворци по Арбат. От дворецът на Демидови до Третяковска галерия. От Бородинската панорама до цирка на Никулин.
    Първата ни обиколка ще включва Ломоносовият университет в Поклонная гора – един от седемте небостъргача на Сталин, парк Победы, Бородинската Панорама, Московското Сити, цирка Никулин, Садовая улица. Ще се разходим в историческия център – Кремъл и Червения площад . Ще видим Болшой Театър, Руската Дума, паметника на маршал Жуков, Мавзолея на Ленин, Храм Василий Блажен, изграден  в чест на превземането на казан от Иван Грозни, ГУМ и Александровската градина. Ще се поклоним пред огъня на незнайния войн и символите на градовете-герои от Втората световна война.
    След кратка почивка  за обед в комплекса на търговския център Охотний ряд ще продължим с разходка по Тверская и улица Арбат .
    Възможност за следобедно посещение на Посещение на Музея на изобразителните изкуства.
    Нощувка в хотел 3*** в Москва.
Ден 3
    След закуска се отправяме с метрото за нашата екскурзия в Кремъл. Зад стените му ще посетим трите храма „ Успение Богородично“, Храма на благовещение и Храма „Св. Архангел“. Ще направим фото-пауза край Цар Пушка и Цар Колокол. Нашата обиколка ще включва посещение на Оръжейната палата, където ще видим царски и императорски подаръци за руското царско семейство: бижута; златни, сребърни и порцеланови сервизи; дрехи, карети и царски тронове; безценни обкови на библии; предмети на изящното изкуство и яйца Фаберже. Посещение на Елмазния фонд.
    След кратка почивка се отправяме към Храм Христос Спасител – едно от най-духовните места на съвременният град. Посещение на галерия Пушкин и на неговата галерия за западно европейско изкуство.
    Разходка по Москва река – друга гледна точка към  Руската столица.
    Нощувка в  хотел 3*** в Москва.
Ден 4
    След закуска се отправяме с метрото към  музей-резерват „Царицино“ построен по нареждане на великата руска императрица Екатерина II. Посещение на основния дворец и парка – спокойствие и тишина, която въздейства и до наши дни.
    Следобед ще разгледаме Третяковската галерия с местен екскурзовод на български език. Това е един от най-богатия музей, съхраняващ колекции на руското изобразително изкуство.
    Свободно време в Москва.
    Нощно пътуване с влак за Санкт Петербург.
Ден 5
    След пристигане се отправяме към нашият първи целодневен обиколен тур в града. Ще започнем със Смолни институт, Александър Невската лавра, улица Милионна, по мостовете над Мойка, Фонтанка , канала Грибоедов и река Нева. Ще се направим спирка край Мариинския двореца, Исакевския събор и ще разходим по Площада на декабристите. Няма да пропуснем Василевския остров с двореца на Меншиков, както и Петропавловската крепост с гробницата на руските императори. Една от нашите задължителни спирки е църквата Спас на крави, Михайловския дворец, Марсово поле с огъня на незнайния войн и Летний сад с двореца на Петър Велики. С преминаването по целия Невски проспект ще се запознаем с грандиозните осъществени планове на руското императорско семейство от  Петър I и след Екатерина Велика  – манастира Св. Екатерина и  Св. Петър, Апраскин двор, двореца на Наришкин, Адмиралтейството, Зимния дворец, Александрийската колона, Казанската църква.
След изпълнения с впечатления ден какво по-хубаво от посещение на балетна постановка в един от театрите на града?
Нощувка в хотел в Санкт Петербург.
Ден 6
След закуска с метро се отправяме към посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език. Предвидили сме тур, който ще ви запознае с парадните апартаменти на семейство Романови, с част от картинните галерии и с предмети на изящното изкуство.
    Един от най-приближените, най- близки  приятели  на Петър Велики  е бил княз Александър Данилович Меншиков. От неговия дворец е управлявал града и държавата. Елате да го посетим заедно. Макар и не в пълния си блясък той ще Ви впечатли.
    Пешеходен тур по Невски проспект.
    Нощувка в хотел в Санкт Петербург
Ден 7
След закуска се отправяме на полудневна екскурзия с екскурзовод на български език към лятната резиденция на руското императорско семейство Петерхоф.
    След посещение на Горните градини на лятната резиденция ще посетим самият дворец. Изящните позлатени салони, кристални полилеи и огледала, паркетите, картините на европейски майстори на четката за пореден път ще ни убедят в добрия им вкус и стремеж към показен живот. Ще се отправим към долните градини, за да видим феерията на фонтаните – Голямата каскада, фонтана на Самсон,  Римските фонтани, фонтаните на Адам и Ева,фонтана Шахматната гора, фонтана Слънце.
    Семейство Юсупови по знатност си съперничи с Романови , а по богатство винаги ги е задминавало. В залите на двореца им в Санкт Петербург са се уреждали както международни търговски връзки, така и стратегически доставки за руската индустрия. В салоните им са се провеждали едни от най-пищните тържества – говорело се е са култура, изкуство и подкрепа на родните таланти. Политическият елит на страната се е съобразявал с тяхното становище. Не случайно именно тук е убит и Разпутин – съветник на руският император. Ще имате възможност да посетите техният дворец и да усетите духа на времето.
    След кратка почивка ще имаме възможност да се разходим с лодка и беседа на български език по реките и каналите на  Санкт Петербург – дворци на известните аристократични семейства – Юсупови, Наришкини, Белосерски- Белозерски, Романови; университети, библиотеки и институти, мостовете на река Нева….това не трябва да бъде пропуснато !
    Нощувка в хотел в Санкт Петербург
Ден 8
    След закуска се отправяме към Царское село – величествената резиденция на Романови. Години усилен труд на архитекти, проектанти, орнаменталисти, декоратори, майстори занаятчии, за да издигнат отново това прекрасно творение на бароковото изкуство. Само споменаването на Кехлибарената стая ни кара да правим асоциации за изящество и разкош.
    Следобед ще имате възможност да посетите Руския музей и неговите колекции от шедьоври на руското изкуство, етнографска изложба и народно творчество.
    Нощувка в Санкт Петербург
Ден 9
    Отпътуване за България с полет Санкт Петербург – Москва – София

ЦЕНИТЕ С НАМАЛЕНИЕ СА ВАЛИДНИ ПРИ РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.12.2015 С ВНЕСЕН ДЕПОЗИТ В РАЗМЕР НА 50% от пакетната цена

Дата на заминаване

Цена на човек в двойна стая

Доплащане за единична стая

 
04/07 – 12/07/2016

 
2100 лв. 2000 лв.

 
625 лв.

10/08 – 18/08/2016
1900 лв. 1800 лв.
625 лв.

* цената подлежи на препотвърждение в зависимост от цената на самолетния билет

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

самолетен билет на авиокомпания AEROFLOT София – Москва и Санкт Петербург – София;
7 нощувки със закуски в хотели 3***, от които: 3 в Москва и 4 в Санкт Петербург;
билет за  влак Москва  – Санкт Петербург– плац-място във втора класа;
всички трансфери летище – хотел – летище;
трансфер от хотела в Москва до жп гарата и съответно от жп гарата в Санкт Петербург до хотела;
обиколка на Санкт Петербург с автобус и екскурзовод на български език;
обиколка на Москва с автобус и екскурзовод на български език;
пешеходна обиколка на Кремъл и посещение на Оръжейна палата;
посещение на Бородинска панорама;
посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език;
посещение на Ермитажа с предварителна резервация, входна такса за основното крило, слушалки и беседа на екскурзовод на български език,
местни екскурзоводи на български език за обиколката на Санкт Петербург и Москва;
водач – преводач от агенцията;
мед. застраховка

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

туристическа входна виза за Русия за групови пътувания, издава се задължително от Руски визов център без лично явяване. Виза за Русия – 119лв. /консулска такса + визова поддръжка/ за срок от 10дни; 185лв. за срок от 3 дни; (изисква се международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване, 1 цветна снимка паспортен формат, попълнена визова анкета);
екскурзия до Екатеринин дворец в Царско село с включен трансфер, предварителна резервация, включена входна такса и беседа на екскурзовод на български език – 1100 рубли;
посещение на църквата-музей Св. Василий Блажени – 300 рубли;
посещение на галерия „Пушкин“ – 750 рубли;
кораб по р. Москва – 700 рубли;
кораб по реките и каналите на Санкт Петербург – 800 рубли;
посещение на Петерхоф  с включен трансфер, предварителна резервация, включена входна такса и беседа на екскурзовод на български език – 1700 рубли;
посещение на балетно представление – цена на билет от 60 € (подлежи на допълнително потвърждение)
за туристи над 65 г. доплащане за мед. застраховка

* Екскурзията се провежда при минимум 15 човека за дата 04/07 и 30 човека за дата 10/08.
* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
* Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.
* ПАРИЧНА ЕДИНИЦА: руска рубла (100 RUB = прибл. 3.50 лв.)

ЗАБЕЛЕЖКА: Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: ксерокопие на задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване с 2 празни страници за полагане на визата, 1 цветна снимка 3.5/4.5 см, попълнен формуляр от Консулството, като туристите предоставят необходими данни за попълване му. Туристическата агенция съдейства при подготовката на документите; Няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута. За деца под 18 г., пътуващи без един или двамата родители се изисква нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (в зависимост от случая), чийто оригинал и копие трябва да се представят от придружителя на детето на граничните власти!!!
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:  депозит – 50% от пакетната цена при сключване на договор; доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.

Застраховка „Отказ от пътуване“:  Предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, невъзможност  за пътуване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 

Санкт Петербург,
известен още като Градът на белите нощи и Венеция на Севера заради дворцово подредените си водни пътища. Той успява да избегне нахлуването на сталинисткия архитектурен стил, а грандиозните останки от царските времена си стоят непокътнати. Изваян от островчета и от криволичещата река Нева, градът е перспектива с геометрична елегантност. Дивата, бързо течаща река Нева, прехвърлена от украсените мостове, минава през града на най-зрелищната архитектура. Историята блика от всяка стена, а цветовете и величието на сградите не могат да бъдат описани. Сътвореният от Петър I Велики „Прозорец към Европа”, който е свидетел на революцията, променила света, си възвръща имперския блясък. В историческото му сърце се разкриват грандиозни дворци, удивителни музеи и зрелищни църкви. Музиката, изкуството и литературата пък са в неговата душа. Санкт Петербург пленява с бароковите си дворци, пастелно боядисаните фасади, широките булеварди, мостовете и извитите канали. Петкилометровата главна улица Невски проспект е пълна с кафенета и магазини, вместени между дворците по брега на Нева. Зимният дворец, със своите 1057 стаи и 117 стълбища, е само една от шестте великолепни сгради, които оформят Националния музей Ермитаж.

Москва
Без колебания може да бъде наречена една от най-красивите столици и център на духовната култура на света. Архитектурният й облик се е градил с векове. Прекрасната руска столица расте в крачка с модерния свят, като съумява да запази уникалността си, базирана на дълга история. Забележителостите на Москва са доказателство за политическата, културна и религиозна власт, която притежава Русия от миналото до днешни дни. Преди много столетия той е бил построен върху седем хълма, които днес трудно могат да бъдат различени. Единствен, който се вижда днес, е Боровицкият, където се издигат кулите на Кремъл и Червеният площад, станали най-важните забележителности и символи на цяла Русия. Но едва ли някой от гостите би пропуснал изживяването да се повози и в метрото. Залите на Метрополитена, както всички с любов наричат подземната железница, са едни от най-красивите и импозантни в света. Истинско бижу са мостовете, преметнали своите снаги през Москва река и нейните притоци. Особено вечер със своите ефектни светлини те карат да спира дъха от възхита.