Как да си намерим партньор в сайтовете за запознанства

1
Добави коментар
bgwoman
bgwoman

Много хора няма никога да си го признаят, но в един момент от живота си са се регистрирали в сайт за запознанства. Някои, за да си намерят сексуален партньор, други – просто за приятелство и срещи, трети само за раздумка. Да, има и такива. Когато стане дума за интернет запознанствата, логично възниква въпросът: как се случва така, че някои млади дами успяват да намерят партньора си още с регистрацията в подобен сайт, докато други губят години в различни дейтинги, уреждат си дори срещи, но така и не успяват да подредят личния си живот? По темата разсъждава интернет експертът Юлия Котова. От една страна, е въпрос на късмет, казва тя. От друга – на поведение (правилно и неправилно). По принцип всичко е като в реалността. Но има нюанси, в които трябва да се вникне.

Още когато ви хрумне мисълта да се регистрирате в сайт за запознанства, вече трябва да сте решила защо точно го правите и с кого искате да се запознаете. Важно е, защото за различните цели са необходими и различни средства. В случая различните цели на запознанството определят различен тип поведение и самопрезентация. Ако например искате да пофлиртувате, да повишите самооценката си, може смело да се представите в профила си в най-ярките и дори игриви образи, на места определено сексуални. Ако външността и фигурата ви са добри, ще спечелите голям брой лайкове и комплименти. Не е изключено обаче да получите и непристойни предложения – все пак мъжете са си мъже. Но нищо не ви пречи тях просто да ги игнорирате и да продължите да се наслаждавате на вниманието, с което сте заобиколена. Необходимо е да запълните докрай и анкетата си в профила: тя трябва хармонично да допълва външния ви вид, да бъде жива, закачлива, на места и провокативна.

Ако обаче искате да намерите любовта и мъжа на живота си, нещата стоят по-различно. Тогава излишно демонстрираната сексуалност и намеците в анкетата ви просто ще бъдат неуместни. За една жена е по-лесно да намери своя мъж, ако е прилично облечена и се усмихва ласкаво и приветливо от фотото в профила си. В анкетата е добре да разкажете за увлеченията си, интересите си, любовта си към децата, уважението към възрастните. Някак между другото е добре да споменете кулинарните си способности, или други умения, свързани с бита и домашния уют. Категорично е забранена лъжата във вашата анкета. Това могат да си го позволят само ония млади дами, които се запознават само заради новото запознанство – за тях не е важен резултатът, а процесът. Те всъщност никого не търсят, нямат намерение с никого да се срещат наживо, а се запознават, само защото им е скучно. Просто така убиват времето и се развличат. За тях няма никакво значение какво ще напишат за себе си.

Ако обаче главното за вас е резултатът, по отношение на себе си трябва да сте максимално обективна и критична, но с мярка. Това ще ви помогне да подберете най-подходящите си фотографии за профила, да коригирате съдържанието на анкетата си и да посочите своите очаквания. Може да звучи странно, но на фотографиите ви например е важно не само как изглежда самият човек, а цялостната композиция. Т.е. онова, което го заобикаля. Внимавайте да не се издадете с безвкусен интериор: примерно кухня в зелено, червена вана в банята или пък дневна с изтъркани фототапети и тем подобни. Далеч по-добре е да се снемете на фона на бяла или светла стена. При отсъствие на декор мъжът отсреща ще гледа само момичето от снимката, а не детайлите. Фотото на светъл фон винаги е по-удачно: кожата сияе, а силуетът изглежда по-строен.

Защо на снимката е толкова важна композицията? Защото по нея мъжете неволно съдят не само за просперитета и стандарта на живот, но и за вкуса и степента на адекватност. И подобен подход не е лишен от здрав смисъл. Едва ли нормално момиче ще пусне на сайт за запознанства своя снимка на фона на шкаф от социалистическо време, претрупан с чешки кристал, или пък на фона на кухненска мивка… По принцип жените са по-самокритични от мъжете. Ако един мъж е невисок на ръст, има понатрупани излишни килограми, оредяваща коса и главната му ценност е добрата месечна заработка, той може да бъде доволен от себе си. При жената е различно. Тя може да е стройна и с добра работа и заплата, но винаги ще се опита да скрие комплексите си – от малка гръд, по-голям нос и неизразителни устни. При това, смятайки себе си за далеч от идеала, тя все така продължава да чака своя прекрасен принц. Обръщайки гръб на достойните кавалери, всеки от които би могъл да я направи щастлива, тя тръгва да търси най-идеалния мъж на планетата, редом с милиони други жени. Принципно такива мъже наистина съществуват, но са твърде малко и не могат да стигнат за всички. Освен това истинските принцове търсят не само красива, но и богата жена от добро семейство – според разбиранията на рода и традициите на фамилията. Или поне известни жени – актриси, спортистки, фотомодели. Затова в търсенето на партньор в сайта за запознанство важни са правилните очаквания и обективност. Възможно е на някоя наистина да й провърви, но не може да се разчита само на това.

Не трябва да се забравя, че именно целта на регистрацията в сайт за запознанства трябва да определя тона на анкетата и да бъде вектор на поведението. При това на сайта съществуват правила на добрия тон, единни за всички потребители, които е добре да не се нарушават. Става дума за вежливо, уважително общуване. Има списък и на темите табу: ако искате наистина да си намерите партньор в живота, в никакъв случай не трябва да бъдат обсъждани в сайт за запознанства жилищно-финансови въпроси, проблеми с децата, в работата, жалване от бивши партньори или каквито ида е спомени за тях. Под забрана е въобще всичко, което би могло да донесе някакъв негатив. В края на краищата, хората се регистрират на сайта не за да чуят жалбите на някого и да му съчувстват, а за да общуват с интересни хора, да се зареждат с положителна енергия и емоции.

Последното, но не по значимост: вашата безопасност. Сайтовете за запознанства по принцип полагат много грижи за защитата на ползвателите си, но ако аудиторията се изчислява с милиони, обезопасяването на клиента е доста сложна задача. За да ви донесе сайтът за запознанство само приятни емоции, трябва да спазвате и някои елементарни правила, които обикновено се препоръчват от собствениците на сайта. Те напомнят за правилата в реалния живот: не бързайте да съобщавате лична информация за себе си – домашен или служебен адрес, не разказвайте за доходите си, имуществото си, не бъдете прекалено доверчива, не превеждайте парични средства на малко познати хора, внимателно подберете мястото и времето на първата среща наживо.

В заключение: не е необходимо изведнъж да се регистрирате във всдички възможни сайтове за запознанства. Достатъчно е да подберете един-два по-популярни. Дръжте се в тях достойно и доброжелателно, настройте се за позитивно и приятно общуване, оценявайте адекватно виртуаблните си събеседници и тяхното поведение. И най-важното: вярвайте, че вашият мъж е някъде там. Успех!