11 причини никога да не излизате с българка

1
Добави коментар
vassilena
vassilena

Сайтът Matador публикува къде по-забавни, къде не толкова статии от типа „10 причини да…“, „6 начина за…“ сред тях се появи и текстът на българката Даяна Александрова „11 причини никога да не излизате с българка“, насочен към чужденците. Той бързо придобива популярност в социалните мрежи. Преценете сами доколко са верни предупрежденията на нашата сънародничка.

1. Тя ще ви държи в неизвестност

Ние, българките, сме убедени, че ключът към щастливата връзка е в изненадата и спонтанността. Може да се приберете един ден у дома и да ни заварите с лешникови очи, брюнетка или ослепителна блондинка.
В събота българката ще ви изведе на излет до нейното село в Кюстендил и следващото място, на което ще се озовете, ще е границата с Гърция, където ще купувате маслини и баклава, само , за да се убедите, че нейната баклава е мноооого по-добра.

2. Ще напълнеете от всичката баница

Ние ОБИЧАМЕ да глезим гаджетата си. Ние ще ви излекуваме (стига да се доверявате на нашите супер самолечителски умения). Ако сте тъжни, ние ще сме вашия храм и ще ви изслушаме търпеливо. Нашите майки са ни научили, че „любовта на мъжа минава през стомаха“, тъй че се гответе за обилни вечери с баница, скара, гювеч, музака, кекс и още много неща, които ще харесате или още не знаете, че ще харесате. Най-добре хвърлете панталоните през прозореца, понеже ще удвоите размера си, господа!

3. Сватбата ще бъде истински цирк

Гледали ли сте „Моята голяма дебела гръцка сватба“? Е, тези неща се отнасят и до нас, българите. Бог вда ви пази да се ожените за българската си приятелка, защото ще празнувате три дни с новите си зетьове и бълдъзи, братовчедки, лели, чичовци и племенници.  Ще танцувате нощи наред, сподиряни от фотографи и акордеонен състав и всичкото ще ви струва по-малко от 5 хил. долара, понеже в България всичко струва толкова, че направо крещи да го купите.

4. Ще наследите луда фамилия

Предупреждение: ако сте едно дете, много внимавайте отношенията ви с българската ви приятелка да не се задълбочат. Когато се сгодите с нея, ще влезете в съюз и с родителите й, братята и сестрите, братовчедите, така че нямате да имате и минута насаме без да бъдете наливани с шотове ракия с дядо й, тъпкани с шкембе от пралеля й и водени на лов из горите на Голям Върбовник от баща й.

5. Тя е тайнствена

Често ще гледате момичето си и ще се питате какви ли мисли витаят зад тези красиви зелени очи. Тъмни и омагьосващи, българските жени са смесица от руска, турска, гръцка, македонска и друга култура наоколо, пресечени от обща история. Нашите екзотични черти ни помагат да запазваме емоциите си за себе си, когато пожелаем, докато вие се наслаждавате на безупречната ни външност.

6. Фигурата й е като магнит за момчетата наоколо

Както казваше Зуулендър: „Ние сме  наистина, наистина, наистина много хубави!“ Факт. Ще имате много сериозна конкуренция, така че извадете снаряжението. Имам предвид цветя и бонбони, комплименти и малки изненадващи подаръци, с които да разпъждате кръжащите наоколо гларуси.

7. Ще трябва да се поддържате

Ние, българките отделяме страхотно внимание на фигурата си, понеже така са ни отгледали майките ни. (До днес не хапвам хляб, благодаря ти, мамо!) Дали правим джогинг в Борисовата, караме колело на Витоша или се потим в салона, винаги сме във форма, достойна за завист. Така, че момчета, внимавайте!

8. Ще трябва да си извоювате респекта на баща й на масата

Ок, вие сте били щастливецът, който я е омаял в люта битка с конкуренцията? Не ми се иска да ви разочаровам, но не сте спечилили момичето, докато не „прелъстите“ и баща му (метафорично, де, недейте да споменавате тази дума пред него.) Ще трябва да удържите на темпото на апетита за ядене и пеене на баща, да покажете колко сте изпълнен с уважение и да заявите ясно намеренията си. Нещата малко приличат на попълване на изискванията за университет от Бръшляновата лига – трудно е, но си струва.

9. Ще банкрутирате от рози

Но кой слага цена на любвта? Българската маслодайна роза е наша национална гордост и най-красивото цвете в страната. Купувайте на едро рози и балсами, за да я изненадате, повод не ви трябва.

10. Никога няма да ви помоли за помощ

Не очаквайте вашата българска жена да дойде при вас разревана при първата трудност, с която се е сблъскала. Нейната силна, независима персона ще я накара да направи всички възможно да се оправи сама и никога няма да иска някой да я спасява. Тя е Снежанка, която държи седемте джуджета затворени в елегантния й апартамент, докато се оправя със Злата кралица, при това без глупостите за принца.

11. Ще си счупите глезена, докато играете хоро

ТРЯБВА да умеете да танцувате. А ако не умеете, предлагам бързо да вземете няколко урока, защото ще са ви нужниа. Между късните запивания в механа и целодневните празнувания на Трифон Зарезан, има страшно много поводи за празнуване, така че вземете да усвоите Дунавското хоро!