Слаба информираност за рисковете от слънцето - health.bg - Здравето от А до Я - Рак на кожата - здраве, рак, рак на кожата,...

Слаба информираност за рисковете от слънцето - health.bg - Здравето от А до Я - Рак на кожата - здраве, рак, рак на кожата,...

Слаба информираност за рисковете от слънцето

Калина Стоянова 2009-09-16

Хората от плевенските села не знаят нищо за вредното въздействие на ултравиолетовата радиация и за използването на слънцезащитни продукти. Това съобщи д-р Цветан Димитров от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве в областния град.

Д-р Димитров поясни, че изводът е на база проведената национална анкета по темата. Тя е разпоредена от Министерството на здравеопазването и е реализирана от всички РИОКОЗ в страната. В Плевенско допитването е проведено сред 152 души над 18 години от осем селища - Белене, Никопол, Кнежа, Милковица, Брестовец, Глава и Еница.

Данните от анонимното проучване ще бъдат използвани за подобряване на здравния статус на населението, като целта е профилактика на кожния рак. Анкетите от Плевен ще бъдат изпратени в здравното министерство.

Резултатите ще бъдат обработени в Националния...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност