Сини мъниста против уроки

8
Добави коментар
gossipgirl
gossipgirl

На конец се нанизва едно синьо мънисто. Духва се върху му 41 пъти, като се изрича името на човека, който този амулет ще пази от уроки.

След което на конеца се нанизмат още 40 мъниста, като на всяко се духва и се казва „Да пази Господи! „. 40-те мъниста трябва да са еднакви по големина, но по-малки от първото.

Нанизаните на конеца 41 мъниста се подреждат в триъгълника и се пришиват върху парче плат. Преди това платът трябва да се нагъне седем пъти да се тропоса, като при тропосването на всеки пласт се изрича името на предпазвания и „Пази го, Господи! „.

След зашиването на мънистата върху плата по гореописания начин в средата на триъгълника се пришиват, долепени едно до друго, още три сини мъниста.

В продължение на три след след вечерня върху мънистата три пъти се чете молитва, като се духа и накрая муската се заковава над вратата на спалнята с три малки гвоздейчета.

Заковаването на муската трябва да стане в петъчен ден по време на вечерната молитва. Така се запазва от всякакъв вид уроки онзи, който минава под муската.

FacebookGoogle+TwitterPinterest