Девет жертви на фалшив алкохол в Якоруда

3
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Четирима мъже са починали, петима са в болница в тежко състояние, пласьорът на ментето е задържан

Убийство с нож, прострелян полицай, автомобилни катастрофи бяха сред инцидентите, които намериха място в новините по празниците. Най-фатална обаче се оказа консумацията на ракия менте, която доведе до четири смъртни случая и още толкова хоспитализирани.

Вече е задържан е мъжът, продал алкохола за фаталното празненство след колене на прасе в Якоруда, информираха от полицията в Благоевград.

Освен четирите жертви, още петима са настанени в болница в тежко състояние, което се подобрява и лекарите очакват те да се възстановят в кратки срокове. Правят им се вливания с чист спирт, който да неутрализира метила, съобщи Би Ти Ви.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление, а производителят от нелегалния цех за алкохол е арестуван за 24 часа.

Четиримата починали след консумацията на ментето са мъже на около 30-годишна възраст. Те клали прасе и след това седнали да празнуват. Един от мъжете изпаднал в кома още в нощта на събота срещу неделя, а другите смъртни случаи настъпили в последния ден от коледните празници.

Изпитата ракия се продавала от частник за 5 лева вместо за традиционните 7-8 лева.

Източник: Би Ти Ви