Огнен ад на Нова година в Дубай

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Страховит пожар се разрази в 300-метровия хотел „Ди Адрес” в центъра на Дубай. Горящи отломки падаха от луксозния хотел, който се намира в непосредствена близост до най-високата сграда в света – Бурдж Халифа. Пламъците обхванаха голяма част от 5-звездния хотел, който има над 60 етажа.

Въпреки пожара, властите в емирството взеха решение тържествата по случай Нова година в Дубай да продължат в четвъртък вечер.

„Тържествата за Нова година продължават по график“, потвърди говорителката на правителството на емирството Мона ал-Мари в своя акаунт в „Туитър“. В централната част на града традиционно на 31 декември се събират хиляди хора, за да гледат фойерверките по случай Нова година.
 

Първоначално беше съобщено, че при пожара в хотела-небостъргач няма ранени. За липсата на пострадали съобщи представител на гражданската защита. 63-етажният небостъргач в центъра на Дубай, който беше погълнат пламъци, беше евакуиран бързо, а пожарът беше почти напълно овладян след часове на гасене. Всички гости на хотела бяха евакуирани. Началникът на полицията на емирството съобщи, че причината за пожара все още е неизвестна. „Докато огънят не изгасне напълно, няма да имаме информация за това какво го е причинило“, добави той.

 

 

RT @FOX5Atlanta The sun is rising in #Dubai – smoke still rising from the Address Hotel #DubaiFire pic.twitter.com/I9YCMp74kt
— Tina (@lostdogs20) January 1, 2016

По-късно стана известно, че най-малко 16 души са ранени при пожара, който обхвана луксозния хотел, часове преди започването на тържествата по случай Нова година. „Най-малко 14 души са били леко ранени при пожара. Един човек е със средна телесна повреда, а друг е получил инфаркт в следствие на паниката и бутането при евакуирането на хората“, обяви правителството в „Туитър“.

То добави, че сред ранените няма деца. Един човек е бил убит в паническото бягство по време на евакуацията на горящия хотел в Дубай. По първоначални данни, загиналият е получил инфаркт в масовата паника за напускане на горящата сграда.

 

Въпреки нещастния случай, зрелищна заря озари небето над Дубай в четвъртък, съсредоточена върху емблематичния небостъргач Бурж Халифа в близост до мястото, където горя огромния хотел. Гледката беше най-впечатляваща към 828-метровата кула Бурж Халифа, откъдето бяха изстреляни хиляди фойерверки щом часовникът удари полунощ. 

 

 

#dubai right now pic.twitter.com/7h73ehELhq
— Atieh S (@AtiehS) December 31, 2015