Нашествието на призрачните кораби

1
Добави коментар
S.S
S.S

Advertisement:

Бреговата охрана в Япония се опитва да разнищи загадката с обезглавените тела.

 Според novini.top, четири тела са намерени в корабокруширала лодка край северния бряг на остров Хоншу, Япония. Призрачните кораби, това е прозвището, с което са познати вече пристигащите през последните няколко седмици дървени лодки в Япония, съобщават от Си Ен Ен. В неделя е открита дървена лодка с размери 12,5 м дължина на 10 км на юг от рибарското пристанище, префектура Аомори.

 Не е напълно сигурно, но тази лодка изключително много прилича на на лодките,

Advertisement:

които били намерени в същия район през месец октомври. Те били с надписи на корейската азбука „Хангул” и знаци по корпуса. Смята се, че идват от Северна Корея.

 Имайки предвид състоянието на последната дошла лодка, може да се предположи, че тя се е носила в морето продължително време

За миналите два месеца са открити около 12 лодки край японските бреговете. Те имали страховит „товар” – 22 разлагащи се тела, две от които били обезглавени, а в друга лодка имало 6 глави. Първият подобен кораб е открит през месец

октомври.

 Бреговата охрана все още не може да разбере откъде идват тези тела и какво е станало на борда. Предполага се, че са тръгнали от Северна Корея. На една от лодките имало надпис „Корейска народна армия”.

 На борда е намерено и парче плат, което наподобява част от знамето на Северна Корея. Според запознати, това са или рибари, които са се отклонили от курса си, или корейски дезертьори.

 Дезертьорите може да са предпочели по- опасния път през Японско море, защото останалите се охраняват строго и са почти невъзможни за преминаване.