Той е зад теб! Изключително рядка птица бухал изненада фотограф, чакащ да направи уникална снимка.

1
Добави коментар
S.S
S.S

Advertisement:

Евро азиатските бухали обикновено се срещат само в отдалечени гористи райони, така че новината за една такава птица, почиваща върху покрив била голяма новина за феновете на птици.

Фотографите, снимащи дивата природа и наблюдателите на птици се втурнали един през друг да снимат изключително редкия евро азиатски бухал, забелязан в района.

Един фотограф бил заел удобна близка позиция, когато огромният крилат звяр използвал черепа му за приземяване. От mirror.co.uk разказаха историята така:

Крис Мийвис, на 59 години от холандския град Хилверсум успял да заснеме уникалната ситуация.

Евро азиатските бухали обикновено се срещат само в отдалечени гористи местности, така че новината за такъв екземпляр, кацнал върху един от покривите, била уникална за феновете на

Advertisement:

птици.

Крис Мийвис сподели: „Ние всички бяхме там, чакахме да видим бухала. От всички краища бяха дошли фотографи, за да го снимат, тъй като това беше една наистина великолепна птица.

„Предполагаше се, че е на покрива на тази къща в близост едно игрище и всички бяха нагласили фотоапаратите си, но още не се забелязваше. Изведнъж от нищото се появява тази огромна маса и се приземи на главата на един от фотографите.

Беше много смешно, когато всички камери изведнъж се обърнаха към него.

Всички се смееха, но той беше в пълен шок и просто стоеше там без да смее да мръдне.“

 

Бухалът остава на главата на мъжа за около 10 до 15 секунди, размахал криле няколко пъти и извадил отново ноктите си, преди излитането към дърветата.

 

Крис, който

работи в градински център, заяви: „Бухалът наистина е огромен и има огромни нокти, вероятно е причинил доста болка на мъжа и е много тежък.“

След като бухалът отлетял, човекът проверил главата си за наранявания. Той изглеждал доста изненадан, когато разбрал, че има само няколко леки драскотини.

Крис, който живее в Хилверсум, Холандия, и редовно снима дивите животни като хоби, заяви: „Бях наистина щастлив, че аз имам най-добрата снимка на бухала, кацнал на главата на фотографа.

Беше просто жалко, че аз имам само една снимка на момента, но птицата толкова бързо се появи и изчезна толкова бързо, че никой не е имал време да снима, така че аз трябва да съм само щастлив.“

 

Това не е първият път, когато бухал причинява проблеми на жителите в Холандия.