Содом и Гомор- история и находки

1
Добави коментар
S.S
S.S

Advertisement:

Археолози споделиха уникалната новина за откриването на  на древните градове Содом и Гомор, които, както казва Библията, били разрушени. Колинс ие кипа му от Югозападния университет в Тринити, Ню Мексико обяви, че са открили нещо, което явно отговаря на разположението и описанието на библейския град Содом, според chudesa.net. Според ръководителят на екипа, когато се сравняват новите руини с находките на други древни градове, включително с основното си местонахождение, находката им се налага като най- подходящ вариант за Содом,

Advertisement:

скандалният град, който е бил унищожен от Бог чрез огън заради греховете си.

Историята разказва, че за разрушаване са били посочени Содом и Гомор, Адма, Цевоим и Сигор, който е бил занчително по- малък град. От историята става ясно, че тези градове били отдадени на огромни грехове, разврат и почитали езическия бог на Слънцето.

Тези градове са били в плодородна равнина и са били много богати. Там е било лесно да забогатееш и затова Лот е избрал да живее в Содом. Греховният начин на живот и мислене, обаче се оказват пагубни. Заради

лишените от морал обичаи на жителите, набелязаните за унищожение градове много са ядосали Бог. Заради греховността на Содом, Лот загубва имота си и натрупаните богатства. Загубва и семейството си, което не му вярва, че града ще бъде унищожен и отказват да тръгнат с него.

Вероятно не са му повярвали, защото не го познавали като искрен поклонник на Бога. Той не е споделял греховете на останалите и самият бил напълно различен от тях, но заради средата, в която живеел, хората около него го възприемат като грешник.

Има какво да научим от историята!