По какво се различават ментетата от оригиналните парфюми

3
Добави коментар
epis
epis

Януари 04

09:00
2016

Този материал достига до вас благодарение на Fragrances.bg Парфюмът е благоуханна субстанция, създадена на основата на алкохол. В качеството на универсален разтворител се явява висока концентрация на етанол. В него се разтварят вещества от различен произход – химически, животински и растителен.

Занаятът, който в последствие се превръща в изкуство за изработка на ароматната течност се заражда в древен Египет и Месопотамия. По-късно древните Перси и Римляните го усъвършенстват. И до ден днешен парфюма си остава една от най-търсените, лесно достъпни и желани стоки.

За съжаление обаче в нашето ежедневие, не е рядкост да се сблъскате и с фалшификат. На родния пазар се срещат много предложения, но част от тях не са автентични, нито качествени. Тенденцията да се пласират ментета се затвърждава, а клиентите не могат да се ориентират и се чудят как да познаят оригинала.

Онлайн магазините се роят непрекъснато, технологиите позволиха на търговията в мрежата да се развива с бурни темпове. Съвсем естествено вече има редица онлайн магазини, които продават уж „оригинални“ парфюми, които и бегло не се доближават до уханията, с които искаме да се сдобием.

Ето защо, когато решим да инвестираме в скъп парфюм (особено разчитайки на онлайн търговци), ние сме скептични и се притесняваме, дали няма да се сдобием с поредния фалшификат.

Има няколко признака, за които може да следите, за да сте убедени, че парфюмът, който сте си закупили, е наистина оригинален.

Опаковката

На какво да обърнете внимание: Правописът и пунктуацията
Виждали ли сте как при ментетата „деликатно“ са разменени някои букви от името на парфюма, има правописни и граматически грешки? Реномиран бранд никога не би го допуснал. Ако забележите такива недоразумения, то парфюмът със сигурност е менте.
Целофанът
Той трябва да е плътно прилепнал към основната опаковка. Ако е намачкан и мъгляв, имайте едно на ум. Баркодът
Той предоставя информация за това къде и кога е произведена стоката. Не е изключение един и същи продукт да притежава различен баркод, тъй като производството е извършено в различни точки от света. Някои от най-разпространените баркодове са: Франция – 30-37; Италия – 80-83; Англия – 50; САЩ – 00-09.

Имайте предвид, че:

Ако пазарувате онлайн, при доставянето на парфюма от куриерската фирма (не е толкова често, но е напълно възможно) може обвивката да е скъсана или нарушена на места.

На пазара се предлагат маркови парфюми – тестери. Те се доставят в транспортна опаковка, имат по-ниска цена, но продуктовото им качество е същото.

Баркодът на опаковката е лесен за фалшифициране – той може да бъде прекопиран с помощта на специализирана програма за графика, затова не си правете изводи само от него. Обръщайте внимание и на другите фактори.

Флаконът
На какво да обърнете внимание: Шишето
Качествената изработка веднага ще си проличи – повърхността при всички случаи ще е гладка, текстовете са ясни и добре изписани, не размазани, което се отнася и до емблемите върху нея, а стъклото няма въздушни мехури. Капачката
Тя трябва да е плътно прилепнала към бутилката и да не пада. Дъното на шишенцето
Там се намира информацията за страната, от която произхожда парфюмът, с надпис „Made in … “

Имайте предвид, че:

На някои ментета също е упоменат произходът на парфюма.

Парфюмната течност
На какво да обърнете внимание:

Самата течност на оригиналните парфюми в повечето случаи е прозрачна – без разлики в нюансите и утайка.

Уханието на оригинала е многопластова композиция – разгръща се на няколко етапа (връхни, средни и базови нотки). Фалшификатите не могат да го пресъздадат. Могат евентуално да се доближат леко, но уханието ще изветрее бързо, но и ще остави „евтин“ привкус във вас.

Съвет:

Ако се съмнявате в оригиналността на парфюма си, не го използвайте! Не се знае чрез какви химически съставки е направен и има риск от алергични реакции.

Декодирането
Какво представлява?

Това е заличаването на електронна информацията, показваща за къде е отреден даден парфюм. На практика номерът с партидата се заличава и се поставя лепенка, съдържаща информация за произхода и производството на продукта.

Определена партида, предназначена за Япония, например, ще бъде с по-ниска цена, отколкото за пазара в Европа. Ако дистрибутори от Япония препродадат парфюмите на дистрибутори в Европа, цената за клиентите ще е значително по-ниска, отколкото ако са взети при директен контакт с производителя в Европа. Декодирането на ментета обаче е напълно безсмислено, така че то се нарежда сред факторите, които не бива да ви тревожат.

Никак не е простичко да се предпазим от фалшификатите, особено когато пазаруваме онлайн, тъй като нямаме физически досег с парфюма, а и не можем да го огледаме предварително, преди да го закупим.

Затова, за да избегнете излишни главоболия или риска да си закупите менте, винаги се доверявайте на доказалите се фирми за продажба на маркова парфюмерия и бъдете крайно внимателни за онлайн магазини, на които е предоставен само номер за връзка.