Цитати от създателя на Amazon, които ще променят живота ви

1
Добави коментар
infosi
infosi

Джеф Безос е създал Amazon, а изненада за мнозина е, че евъзможно да успее и с незначителна печалба.
Джеф Безос е човекът, който създаде „магазин за всички“. Известен със своя необичаен подход към работата, той въведе в света на бизнеса напълно неочаквани новости. А изненада за мнозина е, че той доказа, че все още е възможно да се успее и с незначителен печалба.

Неговите срещи започват със служителите в мълчание четене на документи. Е, изглежда, че Безос буквално всичко прави по различен начин. По свой начин.

Какви мисли се крият зад тези необичайни пътища и какво може да се научи от тях? Ето няколко цитата и интерпретации:

„Вечната люлка, се отдалечава от фирмите и се приближава на клиентите. Правилният отговор на това, ако сте компания, е да вложите по-голямата част от своята енергия, внимание и творчеството на предлагането на брилянтен продукт или услуга, а по-малка част в историята за себе си и в реклама. “

Безос добавя, че в стария свят 30 процента от времето се посвещавали на вземането на качествени услуги, а 70 на сто в тяхното популяризиране. А истинският въпрос е – дали сте се посветили достатъчно на историята на продукта или ползите за потребителите?

Най-добрият бизнес идва до редовните клиентите, без помощта на маркетинга. Блестящи продукти и маркетинга от уста на уста вършат чудеса работа. В ерата на интернет тези, които залагат в бюджетите за маркетинг губят играта.

„Ако удвоите броя на експериментите годишно, ще удвоите и своята изобретателност.“

Може би тази препоръка на Безос не е толкова радикална, колкото на пръв поглед изглежда. Простият съвет, който е приложим за всичко е постоянно да се опитвате да направите нови неща. Това до сега е и дейност на Amazon.

„Ако вземете решение да работите само за целитеи задачите, за които знаете, че ще успеете, оставяте много неизползвани шансове на масата.“

Това изречение на Безос е в тясна връзка с предходното. Експерименти по дефиниция не трябва да бъдат успешни. Въпреки това, е хубаво да са много по-малко щетите от проваления експеримент, отколкото разочарованието, когато видите, че вашата идея е реализирал някой друг.

„Ако искате да създавате новости, трябва да сте готови да не бъдете разбрани.“

Не е възможно да се определи пазара, ако сте и вие част от него. Трябва да мислиш извън кутията. Рискът да бъдете осмеяни е голям.

„Разхода симулира иновациите, както и всички други ограничения. Един от малкото начини да се излезе от кутията е да си измислите свой собствен път навън.“

Дали прекарвате времето мечтаейки за деня, в който реката от пари ще ви реши всички проблеми? Дори и този перфектен сценарии да се осъществи, резултатът не трябва да бъде освобождаващ. Повече пари често означават и по-големи проблеми. Най-добрите идеи често се раждат от проблеми, а не от зоната на комфорта.

За истинско предприемачество са необходими смелост и добри идеи. Въпреки това, нито едното, нито другото, не са достатъчни без знанието. Ако искате да придобиете познания, необходими за да сте успешен предприемач, който може да се наложи както в местния бизнес, така и навсякъде по света, работете за себе си, и учете нови неща всеки ден.