Как да привлечем реалността | Планетарни идеи

1
Добави коментар
Aleff
Aleff

Реалността е творение, реалността не е нещо илюзорно, мечти или химери. Повечето хора не разбират, че мисълта има честота. Всяка мисъл има честота и енергия. Можем да измерим мисълта. Така, ако мислите за нещо непрекъснато, ако си представяте, че имате тази нова кола, парите които ви трябват, създавате компания, намирате си сродна душа.

Ако си представяте как би изглеждало това, вие излъчвате тази честота непрекъснато и последователно. Мислите изпращат този магнитен сигнал, а това привлича съответното желание обратно към вас.

Петте най-разпространени грешни вярвания, които ни възпират да преживяваме собствената си ценност:

Не можем да създадем реалност, а да я привлечем. Всичко вече е създадено, то съществува, няма как да го направим отново. Това, което можем да свършим е да го проявим, всеки по своя уникален начин, да създадем изразяването на нашата реалност. Например като сме щастливи. Когато се чувстваме така, неминуемо ставаме вибрация на щастието, която привлича всички ситуации, обстоятелства и хора, отразяващи това чувство.

На практика нивото на енергиите и честотата, на която сме, определя реалността ни. Трябва да станем точната честота, за да се превърнем в антена, привличаща същата честота. Физика, не философия. Получаваш само това, което даваш. А даваш това, което е в теб. Накратко, всичко в тази Вселена се свежда да вибрации. Елементарно и просто – Споделя Дети Кирилова

Барбара Марчиняк пише: Вие се натъквате на живота със своето внимание и вероятно си спомняте, че безброй пъти са ви казвали да “внимавате” за едно или друго. Вниманието е осъзнатост, загриженост и наблюдателно съзнание. Вашето внимание е енергия. Вие притежавате свободата да поставите своето внимание където изберете, свободата да развивате или пренебрегвате своето внимание – всичко зависи от вас. За да познавате себе си, вие трябва да имате контрол над своето внимание, трябва да се научите да го пазите и цените и което е най-важно – да откриете как да го използвате правилно.

В продължение на много десетилетия крайно контролираните и корумпирани медии насочват вниманието на масите чрез постоянни съобщения за състоянието на управлявания хаос, който става по сценарий и е планиран така, че да създаде мисловно объркване и умора. Непрекъснатите съобщения и преразказване на катастрофални и травматични събития, с изображенията на отчаяние и разрушение засаждано в умовете на зрителите, създава изключителни състояния на вълнения и в същност са форма на психологическа война.

Авторитетите си играят с истини, полуистини, измами и лъжи, за да ви накарат да се почувствате безнадеждни и да решите, че е безпредметно да правите каквото и да било – това сега минава за “новините” и може да управлява вашия живот.

Когато милиони хора съсредоточат своето внимание върху това да слушат едни и същи думи, да гледат едни и същи изображения и да слушат едни и същи описания, се генерира огромно количество енергия и се създава масова мисъл-форма. Мисъл-формите са вибрационни шаблони, които съдържат инструкции за проявяването на реалността. Медиите улавят вашето внимание и след това програмират вашето въображение, основно прекъсвайки вашия уникален съзидателен подтик да проявявате своята реалност, както и вашето желание да познаете себе си. Вие сте били обработени да вярвате, че всичко, което ви е необходимо да знаете сега може да се намери в прекрасния свят на електронните кутии и в информацията и в забавленията, които те съдържат.

Вашето въображение е безценен и удобен инструмент за развиване и упражняване на вашето внимание в посока към създаването на това, което искате в живота – реалността. Във въображението всички мисли са реални.  Колкото по-отпуснато става вашето физическо тяло, толкова вашето внимание се освобождава, за да се рее из новата площадка на ума.

Вие сте изцяло отговорни за грижите и оценката на своя живот. Колкото повече знаете за това кои сте и колкото повече желаете да видите своя живот като значимо и изпълнено с цел изражение на съзнанието, на толкова по-голямо разгръщане ще станете свидетел. Използвайте своята съзидателна енергия за да настроите тона на своя ден и си представете вибриращи вълни от енергия изпълнени с образите на вашите намерения, предавани от вашето сърце. В преследване на истината вие трябва да желаете да проучите, търсите, разпитвате, обсъждате, дебатирате, слушате, гледате, научавате и виждате себе си и цялото творение в пленителна нова светлина.

Как създаваме своята реалност?

Докато преглеждах дневната си порция The Mind Unleashed, видях една доста интересна статия за това как се случва манифестирането на нашата реалност отвъд Закона за привличането или мисли се за здрав, богат, щастлив и обграден с прекрасни хора, виждай се като такъв и ще привлечеш тези неща към себе си…

И тъй като има неясноти покрай теорията, че ние буквално създаваме света си от нищото чрез мислите и чувствата си, а същевременно информацията е разпокъсана, една такава компилация на наличните към момента разсъждения и то на български изобщо не е за изхвърляне 🙂

Като за начало изглеждат безумно логични въпроси от рода на: Защо ако сами създаваме реалността си, не създаваме повече щастие, любов, хармония и всички други прекрасни и позитивни неща, които могат да му хрумнат на човек? Значи ли това, че не ние създаваме реалността си посредством мислите си? И ако в крайна сметка наистина сме създатели, къде е проблемът, как се получава разминаването между желано и реално?

Основно факторите за разминаванията могат да бъдат разгледани от следните перспективи:

Тъй като през голяма част от времето (дори самата продължителност е неосъзната) караме на автопилот, това означава и че самото създаване се случва несъзнателно. А това включва и неособено приятни ситуации и изживявания заради дълбоко вкоренените вярвания за това, какво можем, какво заслужаваме, а и дори какво ще е по-интересно да се случи. А това на моменти води и до нещо, което може да бъде прието като само саботаж. На помощ идват два метода:

– единият е препрограмиране на подсъзнанието, така че дори когато си на автопилот, да привличаш към себе си най-прекрасните неща. Това препрограмиране може да стане чрез т.н. Mind Movies, хипноза, достигане на медитативно състояние и повтарянето на положителни и окуражаващи думи и т.н.;

– другият „метод“ разглежда човека не толкова като подлежащ на различни операции компютър, колкото като многопластово създание, което по-скоро има за цел и средство да изживява различни състояния. В този ред на мисли ключова е осъзнатостта: ако съзнаваш мислите си, те не могат да те достигнат.

Ако аз съм създател, значи всички останали също са създатели, т.е. реалността не се определя единствено от това, каква визия за живота си има Пешо, а и от представите и желанията на всички останали около него, че и на тези, за чието съществуване дори не подозира.
Реалността, за която мечтаеш, няма да се случи, докато просто си седиш и си я представяш, това е едва началото. Необходими са и действия.
Когато решиш какво искаш, остави на нещата сами да се манифестират, т.е. остави представата си настрана, не я конкретизирай в големи детайли, за да има повече свобода на действие за създаване на необходимите обстоятелства например. В противен случай ще отнеме повече време… може би дори и някоя друга инкарнация 🙂
Когато опаковката ти пречи да видиш същността… Много преди да разбера изобщо за нещо такова като Закон за привличането или пък да започна да се интересувам от „вселенски работи“, ми се случваше да искам нещо, да стане реалност живота ми и да мрънкам, че не е точно това, което съм искала . На ниво изживяване това също си струва (защото няма нещо, което да не си), но ако целта ти е да получиш нещо и държиш на него, по-добре се вгледай в същността. Което може би ще се случи и от само себе си 🙂
Минава време между желанието ти и реализирането му; ако се съмняваш в реализирането му, ако си негативно настроен или решиш, че вече не искаш това в живота си, се случва пренасочване в посока, която зададеш. Това не е саботаж или край, просто промяна.
Разграничаването лесно-трудно. Ако гледаш на нещо като на лесно постижимо, то е естествено, че ще се реализира бързо и без усилия, но ако нещо за теб е трудно, то това означава много повече време, зор, пот и кърви. Пример в стил „Тайната“: кое е по-лесно – да отидеш навреме на работа, ако си се поуспал, или да спечелиш милиони от тотото? Отговорът на ниво разум е очеваден, но на ниво Вселена първо, че и двете нямат абсолютно никакво значение, и второ, че изобщо няма концепция за трудно и лесно.
Няма някаква строга зависимост между манифестациите на различните хора, между времето, необходимо за реализирането на едно нещо и съответно за реализирането на друго, т.е. няма как да изградиш умения за създаване на реалност, всичко е само за себе си, уникално и неповторимо изживяване, дори да ти напомня на други.
Може би едно от най-трудно разбираемите и обяснимите: не „получаваме“ това, което искаме, в случай, че противоречи на нашата висша същност или на предназначението ни, на смисъла на живота ни тук.
Не виждаш това, което искаш, в света си просто, защото… искаш прекалено много неща, искаш непрекъснато, дотолкова, че уж всички са ти „ценни“, но в крайна сметка от толкова искане забравяш за себе си и за света си такъв, какъвто е сега; не успяваш да оцениш възможностите. Колкото повече искаш, толкова повече „полученото“ не утолява жаждата ти и в един момент искаш заради самото искане.

*В публикацията са използвани източници от :

Барбара Марчиняк

ЦВЕТНО

20 total views, 20 views today

Фейсбук Коментари