Годината на маймуната и най-актуалните тенденции от подиума

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Добре дошли в годината на маймуната!

Е, добре, малко подраняваме с това, тъй като според китайския календар, годината на маймуната ще настъпи чак на 8 февруари. Но като се има предвид колко силно е присъствието на животинчето с извита опашка в модата, може да разберете защо бързаме! Още преди дори да сме се приближили до края на 2015-та, редица дизайнери показаха, че са с една стъпка пред другите като включиха маймунката като елемент в колекциите си. Някои заложиха на деликатното й присъствие, а други ясно и силно я подчертаха и изнесоха на преден план. Причината е, че амулет, талисман или символ, който да държите близо до себе си и да напомня за животното от китайския зодиак, се смята че носи успехи и благоденствие. И в случай че все още нямате, съветваме ви да поставите някъде в дома си мъничка фигурка на маймуна, която да се грижи за домашния ви уют и да гони лошите емоции.

Но какво точно символизира маймуната? В китайския зодиак се смята, че хората родени под този знак са пакостливи, умни, хитри, самостоятелни и понякога дори непочтителни. Късметлийските  чиста през тази година ще бъдат 4 и 9, щастливите цветове – бяло, синьо и златно, а цветето, което трябва да краси дома ви – хризантема! От друга страна трябва да избягвате нюансите на червено и розово и числата 2 и 7.

Каквото и да означават всички тези указания за модния свят, дизайнери от ранга на Valentino, Maria Grazia Chiuri,  Pierpaolo Piccioli показват присъствието на маймунките в Couture колекциите си, докато Christopher Kane, Givenchy, Lanvin ги пренасят и в стрийт стила.

В случай, че се чудите как да приемете тази тенденция в собствения си гардероб, ние ви съветваме да се оглеждате за деликатни елементи. Чифт обеци, висулка на колие или гривна, семпъл принт върху ризата или роклята ви, чанта/раница,  че дори и ключодържател ще бъдат страхотно допълнение към тоалета.

Prada

Lanvin Spring 2015

Louis Vuitton Spring 2016

Christopher Kane

Gucci Spring 2016

Salvatore Ferragamo Fall 2015

Vivienne Westwood

Valentino Spring 2015

Givenchy Pre-Spring 2016

Delpozo Spring 2015

Tsumori Chisato Spring 2015

Andrea Pompilio

Valentino Resort 2015

Автор: Преслава Цачева