С водосвет за изгонване на дявола и таласъмите започна работа Министерски съвет

2
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: 24chasa.bg

С водосвет започна първото заседание на правителството за тази година, извършен от отец Никанор от Гигинския манастир „Св. Св. Козма и Дамян“, предаде „Фокус“.

 

„Господи, Иисусе Христе, Боже наш, ти си ни заповядал да се трудим, за да изкараме насъщния си хляб и да удовлетворим нашите телесни и духовни потребности, но не всяко наше дело е според нашите слаби човешки сили. Сам ти си казал, че без теб не можем да правим нищо. Ти помагаш на всички, които с вяра те призоват, за това тези твои раби – Бойко и неговите колеги, на които предстои важната и трудна задача да управляват нашата страна, започвайки и вършейки да прибягват към твоята божествена помощ, за да могат като я вършат с твоя подкрепа да я завършат благополучно в своя полза, за полза на народа и за твоя слава. Посочи им Господи пътя, по който трябва да вървят. Бъди винаги с тях, укрепи ръцете им и им помагай, отстрани от пътеките им всяко дяволско хищрение, всяка спънка и нека успешно преодоляват всяко затруднение, та като познаят своята сила да прославят името ти през всички дни на живота си. Амин“, заяви отец Никанор.

 

„Позволете ми от името на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит да ви поздравя сърдечно със светлия празник Богоявление, нека Бог да благослови вашите много полезни, много трудни трудове, които вие вършите нека това бъде за Божия слава и за полза на нашето скъпо Отечество, църква и народ. Нека бъде здрава, мирна и честита новата година“, допълни той.

 

Министър-председателят заяви: „Като православни християни си почитаме много традициите“.

 

Борисов си пожела след водосвета да са изгонени всички дяволи и таласъми.

 

„Ръси, попе, там, за да изгоним дявола“, заръча премиерът Бойко Борисов.

„И тях ги наръси, защото и там има някакъв таласъм сигурно“, насочи Борисов свещеника към операторите и фотографите“,  които заснемат правителственото заседание, пише 24chasa.bg.