Злато в гаража! | Любопитно – Интересно – Образователно – Infosi.bg

1
Добави коментар
infosi
infosi

В Париж бе продадена колекция, каквато наистина рядко може да се види. Става дума за стари автомобили, сред които има и такива от преди Втората световна война. Този път става дума за такива с наистина авангардна рядкост.
Целта флота с луксозни олдавтомобили, някои от които изключително редки модели, е бил намерен в един имот в Западна Франция.

Под купчина от стари вестници са били скрити 60 коли, произведени в периода между 1930-та и 1970-та година.

На пръв поглед ще се замислите дали са ценни тези автомобили. Въпреки това, ако се вгледат малко по-добре и ако сте добър познавач, ще осъзнаете, че виждате едни от най-добрите и най-желаните автомобили на всички времена.

Покрити под прах и отпадъци са скрити много престижни модели сред които легендарната Talbot-Lago T26 от 1948-ата година, една от трите останали в света Maserati A6G Gran Sport от 1956-та година, и Ferrari 250 California Spider от 1961-вата година , чийто собственик за определен период е бил френският актьор Ален Делон. Всички тези автомобили са част от колекцията на известния Роджър Байон, който е бил очевидно запален фен на уникални автомобили.

Тук ще видите уникалните модели на Bugatti, Maserati и Hispano Suiza от още трийсетина, престижни и изключително редки и скъпи, а колекцията се отличава и с престижни автомобили от началото на шестдесетте години.

– Точно това Ferrari е било на изложбения щанд на Ferrari на изложението през 1961-вата година в Париж. Тогава го е купил актьора Жерар Блен и скоро го продал на известния и богатия Ален Делон, заяви Матие Ламур, директор на аукционната къща „Арткириал Мотокарс“.

В желанието си да открие музей, посветен на автомобилизмът, Роджър Байон купувал от най-известните модели във Франция и Европа, обясни Ламур.

Байон междувременно фалирал, а неговата скъпоценна колекция останала с десетилетия скрита от обществеността. Семейството твърдяло, че това им е наследство и правен трик осигурили колекцията да не може да се продаде, нито да се раздели между роднини.

Автомобилното съкровище, което Байон с години събирал било открито едва след смъртта на сина му. Съдебната забрана изтекла тази година, така че колите са върнати на семейството и изложени за продажба.

Легендарните автомобили, някои от които определено заслужават да бъдат в музейните колекции, са били изложени на търг, който се провел в Париж.

Разбира се, сигурно е, че ще бъде необходимо да се направи голяма реставрация, след която ще може да ги видим в пълния им блясък в авто-списанията.

За Ferrari-то на Алън Делон е платено 14,2 милиона евро

Този изключително рядък модел на Ferrari, който някога е принадлежал на френския актьор Ален Делон, е продаден за невероятните 14,2 милиона евро.

Колата, за които от години се е смятало, че се е изгубила, е известна от няколко снимки, на които са Делон и звездите Джейн Фонда и Шърли Маклейн в младите си години.

Става дума за Ferrari 250 GT SWB California Spider от 1961-вата година, един от всичко на всичко 37 броя.