Великден на остров Тасос

1
Добави коментар
teskogroup
teskogroup

Тасос е гръцки остров в северно Егейско море. Красивата природа, кристалната вода, чистите плажове и съхранените гръцки традиции превръщат острова в желана дестинация, както за спокойна, така и за активна ваканция. Близостта му до континента (делят ги едва 7 км) е причина да е предпочитан за уикенд почивки. Наблюдаван отдалече, Тасос прилича на потънала в морето планина, покрита със средиземноморски борове, кипариси и вечнозелени храсти. В крайбрежните градини се отглеждат маслини, смокини, нарове.

 

 

 

 

 

ТАСОС – ЗЕЛЕНИЯТ РАЙ НА ГЪРЦИЯ 29.04.2016 – 02.05.2016 3 нощувки със закуски и Празничен Великденски обяд 249 лева на човек при ранни записвания до 01.02.2016 *Тръгване от Пловдив

 

 

 

 

Програма:

1 ДЕН – Тръгване от Пловдив в 5.30 ч. Синдикален Дом, София – 7.30ч. Стадион „В. Левски“ отпътуване към граничния пункт Кулата. Отпътуване за Керамоти. Пътуване с ферибот до един от най-красивите егейски острови – Тасос. Настаняване в хотела. Свободно време за разходка или вечеря в някоя от многобройните рибни таверни. Нощувка.

2 ДЕН – Закуска. Свободно време или  по желание: панорамна обиколка на Зеления остров. Отправяме се с автобуса по панорамния път на острова, който ще ни разкрие множество красиви пейзажи, тюркоазени плажове и незабравима гледка към Егейско море. Фотопауза за снимки. По време на обиколката ще посетим фабриката за злато Iris Gold, манастира Св. Архангел Михаил, фабриката за Зехтин в селището Панагия, където ще ни разкажат подробно как се произвежда първокачествен студенопресован зехтин. Свободно време за плаж (при подходящо време) или късен обяд в Скала Потамияс. След това се отправяме към столицата на острова Лименас, от където ще си направим пешеходна разходка и след това ще отпътуваме към хотела. Свободно време. Следва Празнична Великденска Литургия. Христос Воскресе! Нощувка.

3 ДЕН – Закуска. Свободно време за разходка и плаж ( при подходящо време ). Празничен Великденски обяд с традиционни за празника ястия, музика и танци в градината на хотела. Нощувка.

4 ДЕН – Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване от остров Тасос с ферибот посока Кавала. Пристигане в Кавала, ще направим пешеходна разходка в стария квартал – Панагия и ще посетим църквата „Св. Богородица“, родната къща на Мохамед Али, който провежда значими реформи в Османската империя през 19 век; Акведуктът – построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550 г.; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив вечерта.

 

 

 

Дата/ Цена Възрастен настанен в двойна/ тройна стая Възрастен настанен в самостоятелна стая Дете до 12 години настанено с двама възрастни 29.04.2016 249 лева 299 лева 189

Цената включва : ·         Транспорт с луксозен автобус; ·         Фериботни билети и такси; ·         Три нощувки със закуски в хотел Potos 3***; ·         Празничен Великденски Обяд; ·         Екскурзоводско обслужване по време на целия престой; ·         Посещение на град Кавала; ·         Медицинска Застраховка за лица до 64.99 години с покритие 2000 евро.

Цената не включва : ·         Панорамна обиколка на остров Тасос втори ден – 15 евро на човек, 8 евро за дете до 12 години; ·         Лични разходи; ·         Медицинска Застраховка за лица над 64.99 години – 6 лева; ·         Входни такси за посещаваните обекти; ·         Доплащане за вечеря в хотела – 7 евро на вечер, на човек.

 

 

 

 

Полезна Информация :

Тасос е гръцки остров в северната част на Егейско море, близо до брега на Източна Македония и Западна Тракия при устието на река Места. Главен и най-голям град е Тасос, често наричан и Лименас. Второто по големина селище е Лименария. Остров Тасос е разположен в северната част на Егейско море, на около 7 километра от континента. Той е най-северният остров на Тракийския залив, на малко разстояние от залива Керамоти. Наблюдаван от далече наподобява висока, потънала в морето планина. Най-високата му точка е връх Ипсари с 1203 м надморска височина. Високите част на острова са покрити с гори от средиземноморски бор, а по-ниско по склоновете и в подножието — от кипарис, чинар, ела, див кестен, паламудов дъб и вечнозелени храсти. Тесните крайбрежни низини са заети от маслинови градини, а по бреговете растат смокини, нарове, праскови. Обиколката на острова е около 100 км. Легендата свързва името на острова с красивата Европа, отвлечена от Зевс и внука на цар Агинор, младия Тасос, който наред със синовете на Агинор бил изпратен да намери Европа, но след дългото търсене попаднал на изумрудения остров, с богата растителност, прекрасен климат и златни мини. Друго предание посочва Тасос като острова, на който живеели сирените, опитали се да отклонят Одисей от пътя му.

 

 

 

Хотел :

Хотел Potos се намира в селището Потос, на остров Тасос, само на минути пеша от плажа към него. Всички стаи предлагат безплатен Wi-Fi достъп до интернет и балкон с изглед към градината или Егейско море. Стаите на Potos са оборудвани със сателитна телевизия, хладилник и климатик. Всяка от тях е със самостоятелна баня с душ. Някои разполагат с кухня с готварска печка и кът за хранене. В ресторанта се сервират традиционни гръцки ястия, включително прясна риба от дневния улов на рибарите от Потос. Освежаващи напитки, както и местно произведени „ципуро“ (традиционна спиртна напитка) и узо също се поднасят. Ще откриете шезлонги и чадъри за безплатно ползване край басейна, а за по-младите гости са предвидени детска площадка и басейн. Лименас, главното пристанище на остров Тасос, се намира на 35 километра от хотела. Различни таверни, барове и магазини се намират на 100 метра от хотела..

 

 

 

 

8