Заменете сиропа за кашлица с натурален мед и лимон

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Изследвания сочат, че медицинските сиропи и спрейове за кашлица носят моментно облекчение, но не са универсално средство за лечение на причинителите на инфекцията, предава “Daily Mail”. Леката кашлица, причинена от простуда или грип може да се облекчи най-лесно с природни продукти, приготвени в домашни условия, които са по-полезни и икономични.

В сезона на мъглите и простудата, кашлицата е едно от най-разпространените състояния. В повечето случаи лекарите предписват сиропи, спрейове и бонбони. Според британски медици от Националната здравна организация, по-полезни и подходящи са домашните лекове, които освен всичко друго са и по-икономични. Медиците съветват при кашлица да залагаме на природни продукти като меда и лимона.

Ето ви и няколко рецепти за домашен лек срещу кашлица:

– Най-простата рецепта се състои от 1 ч.ч. загрят мед и 3 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок. Сместа може да се съхранява в хладилник за около месец. Лекарството няма странични ефекти и може да се консумира още при първите симптоми на простуда. Може да се добавя към чай или да се приема директно.

– При по-тежки състояния, загрейте сока от половин лимон и добавете към него счукани 1-2 скилидки чесън. Добавете чаша вода и оставете на котлона да заври. След това добавете 1 с.л. мед и изпийте сместа. Ако направите няколко дози наведнъж, можете да съхранявате сместа в хладилник за около седмица.

– Ако идеята за чесън с мед не ви се нрави, можете да го замените с джинджифил. Лютивата подправка е мощен лек срещу простудни състояния, а освен това действа освежаващо и се бори с инфекциите.

Ако инфекцията продължи/се задълбочи, потърсете помощта на лекар, тъй като може да не се касае за обикновена настинка. Но дори да се наложи да приемате по-тежки медикаменти, тези природни лекове могат да се приемат като съпътстваща терапия.