Как да разберем че сме бременни без тест?

2
Добави коментар
Fascinating
Fascinating

Как да разберем че сме бременни без тест?

Може би се чудите дали има начини, по които без тест да разберете дали сте бременна. Има няколко симптома на ранната бременност, чрез които жената може да научи дали сте заченала. Все пак най-сигурният начин да узнаете това е чрез кръвна проба или ултразвук, понякога дори тестовете не са надежден метод.
Как да разберем че сме бременни без тест?

Чувствителни гърди

Две седмици след зачеването при повечето жени започват да се появяват усещания за по-тежки и чувствителни гърди. Това се случва в резултат на хормоналните промени, извършващи се в тялото по време на бременност.

Умора

Много жени се чувстват отпаднали през първите седмици. Тогава кръвното налягане и нивото на захар в кръвта намалява. Това кара жената да се чувства по-уморена и сънлива от обичайното.

Контистипация

През първите седмици на бременността червата на бъдещата майка стават много пo-лениви от нормалното. Повишаването на обема на кръв в тялото води до дехидратация и съответно запек.

Главоболие

Хормоните, отделяни през бременността, увеличават кръвообръщението. Това води до чести главоболия.

Слабост и замайване

По време на бременност кръвните съдове се разширяват, което води до спадане на кръвното налягане. Последиците са замаяност и загуба на физическа мощ.

Често уриниране

Причина за това отново са хормоните в тялото на жената.
Как да разберем че сме бременни без тест?

Все пак трябва да сте наясно, че дори всички тези симптоми да са на лице, това не е гаранция за това, че сте бременна. Възможно е това да са признаци за предстоящ цикъл или пък, че ще се разболявате. Също така има жени, които не изпитват нито един от изброените симптоми през първите седмици на бременността. Препоръчва се тест да се прави едва, когато цикълът ви сериозно закъснява.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ezine.bg