Уикенд в Кавала

2
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

ПРОГРАМА

Дата: 20.02.2016

Престой: Двудневна

Цена: 99 лв.

1 ден 20.02.2016г. СОФИЯ-ДРАМА-КАВАЛА
Отпътуване в 7.00ч. от пл. Сточна гара по маршрут София-Гоце Делчев-Илинден-Драма-Кавала. Пристигане в гр. Драма. Свободно време за обяд и разходка край изворите на Света Варвара. Отпътуване за Кавала. Настаняване в хотел категория С. Свободно време. След обяд панорамна пешеходна обиколка на града. пристанището, къщата на Мохамед Али паша, смятан за основател на съвременен Египет, Имарета, построен от него, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тази сграда е превърната в луксозен хотел. Други забележителности са църквата „Св. Николай Чудотворец“, църквата „Св. Богородица”, Паметника на Мохамед Али, Акведуктът Камарес – колосална конструкция, строена по времето на Сюлейман Великолепни, състояща се от 60 арки. Разглежда се и крепостта на града, разположена на скалист нос на брега на Бяло море. Крепостта е имала 7 порти, като тази, която водела на север се е наричала Стамбул – капия. Нощувка.
 
2 ден 21.02.2016г.  КАВАЛА-СОФИЯ
Закуска. По желание изкачване до крепостта, от където ще имате възможност да погледнете от високо невероятната красота на  „Залива на Бягащия конник”.За тези, които не желаят да се изкачат до най-високата точка на града- свободно време за шопинг. След обяд отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;

Нощувка със закуска в Кавала в хотел категория С;

Туристическа програма в Драма и Кавала;

Екскурзоводско обслужване;

Мед. застраховка на ЗАД„Армеец“ , с асистанс на стойност 5000 евро.

Цената не включва:

Разходи от личен характрер;

Входни такси за посещаваните музеи;

Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

дете до 12г. – минус 15 лв.

Забележки:

Минимален брой туристи : 40 човека;        

Необходим депозит при резервация : 50% от пакетната цена;

Доплащане десет дни преди датата на отпътуване;

Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;

Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители;

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.

ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160153070000031/05.11.2015 на ЗАД „Алианц България“ – гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец.