Какво е Фън Шуй и как да го приложим у дома

1
142
Добави коментар
svetla58
svetla58

Древната китайска философия се основава на детайли и вибрации, точно както интериорния дизайн. Възстановяването на перфектния баланс между тях и заобикалящата ни среда е ключово, за да се отпуснем максимално и да избегнем негативни влияния. Фън шуй на китайски буквално означава вятър и вода, основава се на баланса на 5 елемента от огън, вода, земя, метал и дърво, които когато са в унисон помежду си, създават оптимален енергиен поток. В Китай тази философия се възприема и за важни решения: при закупуването на земя или къща се консултира с майстора по Фън Шуй, за да се провери баланса на магнитното и енергийното поле на мястото. Изготвихме списък с насоки, които трябва да се следват, за да имате по-подреден дом, благодарение на тази древна философия.

Заобиколете се с изкуство

Безкрайни са ползите от произведенията на изкуството в жилищното ви пространство. Картини, скулптури или дизайнерски обекти могат да се превърнат в творчески символ на къщата и да насърчат кръга на идеите.

Без студени светлини

Всичко е много просто: Топлата светлина отпуска и забавя негативните емоции. Студената светлина води до нездравословни състояния.

Аксесоарите

Цветя, растения и много чист въздух са основните съставки на високите вибрации в домът ви. Принципът на Фън Шуй се основава на баланса, а добрата миризма, смесена с зелени растения, е комбинация, способна лесно да балансира всяка среда.

Без разсейващи обекти в спалнята

Почивката е ключова за благополучието ви. Ето защо колкото по-чиста и по-свободна е спалнята, толкова по-добър е сънят. Събуждането сутрин в разхвърляна и хаотична стая, с класическата купчина дрехи, излъчва негативни енергии. Кажете сбогом на телевизора, телефона и таблета си.

Купи табуретка

Купи табуретка

Купи картина

Купи висяща декорация