Дефицит на апартаменти под наем в Русе

1
Добави коментар
Georgieva34
Georgieva34

На пазара за недвижими имоти има дефицит на апартаменти под наем в Русе и това вероятно ще ви изненада. Недостатъчното предлагане и високото търсене трябва да ви накара да се замислите за възможността да инвестирате в имот с цел отдаване под наем. В тази статия ще разясним какво можете да направите в този случай.

Апартаменти под наем в Русе – какво се търси

Статистиката ясно показва, че в момента се търсят апартаменти под наем, които да са позиционирани в самия център или в близост до него. Това е съвсем естествено, хората желаят да съкратят разходите си за транспорт. Голямо е търсенето на квартири и в добре организираните квартали, например в Дружба 1 и Здравец. Друго, което се отчита, е, че търсенето е предимно на компактни апартаменти с относително малка квадратура (едностайни или двустайни апартаменти под наем), които лесно се поддържат и месечните разходи за ток, вода и отопление не са високи.
Хората, които търсят апартаменти под наем, почти винаги желаят да наемат обзаведено жилище, така че почти задължително е апартаментът, който отдавате под наем, да върви със съвременни мебели и пълно оборудване, за да е атрактивен за наемателите.

Защо има дефицит на апартаменти под наем

През социализма България е била първенец в света по брой лични жилища на глава от населението. Днес обаче, поради различни фактори, най-вече поради високата мобилност на съвременните хора, все повече от тях търсят квартира, а не собствено жилище. Честата смяна на работното място, на учебните заведения, търсенето на по-добра реализация сред младите хора налагат все по-голяма необходимост от апартаменти под наем, докато предлагането определено е доста ниско.

Ако пък не разполагате със свободни апартаменти за отдаване под наем, вариантът е да закупите нарочен имот за тази цел. Риск няма, тъй като тенденцията е цените на наемите да скачат, а търсенето да продължава да нараства. Ако нямате нужните средства, можете да се обърнете за помощ от банкова институция, която да ви отпусне изгоден кредит.

За да си спестите време, средства и нерви при търсене на апартаменти под наем е разумно да се обърнете към агенция за недвижими имоти Сиана Имоти Русе. Нашите брокери ще намерят бързо търсеното от вас жилище под наем – в района, с квадратурата и за средствата, които вие посочите.

Публикувано в За Русе, Недвижими Имоти Русе, Полезно и отбелязано с апартаменти под наем, квартира на 28.12.2015 от Пламен Савов.