Как да носим актуалната Slip рокля през зимата!?

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Няма как да не ви е направило впечатление в модата в момента честото комбиниране на едни нежни, тънички и лекички рокли (които като че ли повече приличат на нощница) с всякакви пуловери, палта и блузи. Ако се чудите какво е това явление на съвременния моден свят, бързаме да поясним – най-вероятно става въпрос за Slip роклята!

Какво представлява тя? Обикновено от сатен или коприна, дълга до коленете или под тях, лека и с много тънки презрамки. Понякога около деколтето и по крайните ръбове може да има и дантела. Да! Не звучи никак подходяща за студено време, нали? По-скоро за горещите летни вечери. Но ето че е началото на зимата, а slip роклята навлиза в пиковия си период като основен акцент в колекциите на редица дизайнери.

Може да се каже, че комбинирането й през този сезон е висш пилотаж! Трябва да се вземат под внимание няколко неща. На първо място – не е за всеки! Ако напластяването не е в стила ви и не го упражнявате, едва ли ще ви бъде удобно в подобна тенденция! Второ – тук пропорциите и материите имат водеща роля и трябва много внимателно да се съобразявате с тях. И трето – имайте предвид собствените си извивки и предимствата/недостатъците на тялото си!

По принцип когато става въпрос за нежните сатен и коприна, комбинацията трябва да бъде с точно противоположна материя – едрите плетки на пуловерите и жилетките или грубата вълна на oversize палтата може да бъде чудесен избор. За щипка лукс и елегантност може да добавите наметка или палто от кожа с косъм. Подобна визия ще бъде подходяща за някоя специална вечеря или стилно парти в града. През лятото е по-лесно, защото slip роклята може да се носи и самостоятелно, но през зимата връхната дреха е задължителна. Ако изберете пуловер, в повечето случаи (това много зависи от модела на роклята) дължината до средата на таза или под него е добър избор.

Когато става въпрос за обувки, имате по-голяма свобода, защото slip роклята ще изглежда еднакво добре както с класически токчета, така и с актуалните високи чизми или боти го глезена.

Автор: Преслава Цачева