Един удобен за Ердоган атентат

5
Добави коментар
borsi
borsi

На някой дойде ли му въобще на ум, че атентата в Истанбул (12 януари в близост до площад “Султанахмет“) е изключително удобен за Ердоган?! 

Извършен в Турция да, от Ислямска държава да, но жертвите са изцяло западняци. Ердоган се разграничава от своите хора в Ислямска държава с “Вижте всички, нападат и мен и всички приказки и документи за връзки с тях и за петролния бизнес на сина ми с терористите са инсинуация и фалшификации!“

Oт друга страна, джихадистите почти не засягат турското население (за да не губят доверие) от което минимум 10% ги подкрепя изцяло и безрезервно и което в момента се е разкъсало на две, между гражданската държава Турция завещана от великия реформатор Кемал Ататюрк и Мюсюлмански братя зад Ердоган.

С масовите арести (след), може да се покаже дейност за пред наивните западняци и турци, да се използва момента за разправа с някои хора които или не са под контрол, или са в нечий друг лагер или пък проста да са ненужните за друго, но удобни жертви. Та кой би поставил под съмнение думите на властите, че има арестувани терористи, дори те да продавачи на краставици или последната дупка на кавала в организацията и разнасящи само чай?! Медиите ще го повторят от глупост, дори без да проверят, а какво остава за простото население, което ако го питаш не вярва на медии, но гълта като мисирка всичко което се снася из нета?! При това, ако има губещи в Турция, това ще са точно тези които не харесват Ердоган – големите курорти по Егейското крайбрежие и бизнеса от преди неговото и на партита му възраждане (на който президентът от дълго време се мъчи да сложи ръка или да играе сечено) в Турция. Хора, които без това не са негови гласоподаватели. Гласоподавателите на Ердоган тези атентати не ги касят, не пряко не веднага, след време може би, но те дори няма да направят връзка. Ако бях президент, имах връзки с ISIS, правих бизнес с тях или им помагах, бих постъпил по същия начин, за да ви излъжа. Дори не веднъж, а няколко пъти поне. 

После да звъня на западните лидери, да ги питам тревожно какво ще правим и те не само, че ще ми съчувстват, но дори ще кажат кога ще пращат още самолети с които ще удрят моите хора. За още достоверност и атентат може да си устроя, естествено “организиран“ от ISIS или пък едно “шокиращо разкритие“ за готвен такъв. Не казвам, че това е 100% истина, спускам само теория, но замислете се може ли да е така, между четене на 2 рецепти за лечение на рак със сок от целина стоял на лунна светлина и поне едно разкритие за световния заговор на илюминатите.