Емблематичните места за срещи в Стара Загора

2
Добави коментар
stuklen
stuklen

Старозагорци имат няколко емблематични места за срещи. Най- често срещите в града на липите се определят на няколко възлови места, известни на всички местни жители.

Гъбите в Стара Загора са две: горна и долна. Истинското предназначение на двете бетонови съоръжения отдавна е надминало функцията за лепене на плакати и се е превърнало в любимо място за срещи.

Горната гъба се намира на ъгъла на пресечката улица „Свети княз Борис“ и бул„ Методий Кусев“, в непосредствена близост до Градската градина и пешеходната зона на града . Сенчестото място е предпочитано за срещи от поколения старозагорци. Тук никога не е самотно, през цялото денонощие винаги някой се навърта наоколо.

Долната Гъба се намира на около 500 метра от Горната. Тя разположена на бул.“Цар Симеон Велики“ и бул. „Митрополит Методий Кусев“ . Тук за разлика от Горната не е толкова безлюдно. Чакащите се са непрекъснато на пост.

Часовника- предпочитаното мястото от по-младото поколение. Ако има място в града което никога не спи, то това е часовникът. Той се намира пред Универсалния магазин, на кръстовището на бул.“Руски“ и бул.“Цар Симеон Велики“. Дълги години часовника бе демонтиран, но това не попречи на старозагорци да определят срещите си тук. От 2012 година градът се радва отново на своя „Часовник“.