Почина съпругът на Селин Дион

1
Добави коментар
plamiii
plamiii

Рак покоси Рене Анжелил на 73. Рене Анжелил, съпруг и импресарио на канадската певица Селин Дион, почина днес на 73 години в Лас Вегас след продължителна борба с рака, съобщи говорител на певицата.

„С дълбоко прискърбие ви съобщаваме, че Рене Анжелил почина в дома си в Лас Вегас, щата Невада, вследствие на раково заболяване“, посочи в комюнике говорителят на Дион, Марк Оливие.

„Допълнителна информация ще бъде предоставена през следващите дни“, посочи певицата на страницата си във Facebook, цитирана от Ройтерс, допълвайки, че семейството би искало да преживее този тежък момент в тесен кръг.

Рене Анжелил е роден в Монреал в семейство от ливанско-сирийски произход. Той става певец в група „Ле Бароне“, но няма успех и се насочва към професията на агент.

Анжелил открива Дион, когато тя е едва 12-годишна и с течение на времето я превръща в световна звезда.

През 1994 г. двамата се ожениха на пищна церемония в Монреал. Селин и Рене, който е с 26 години по-възрастен, имат три деца.

Заради заболяването на Анжелил, открито още през 1999 г., през 2014 г. Селин Дион прекъсна кариерата си. Певицата каза, че съпругът и е подкрепил завръщането и по-късно на сцената. През 2014 г. Анжелил престана да бъде мениджър на Дион и тази функция пое техен семеен приятел – Алдо Джампаоло.

„Напусна ни един колос на артистичния свят“, писа в Twitter канадската министърка на културното наследство Мелани Жоли.

Източник: tialoto.bg