Как да печелим пари от YouTube? 10 рецепти за успех. (+ Бонус)

1
Добави коментар
hristomitkov
hristomitkov

Как да печелим пари от YouTube? 10 рецепти за успех. (+ Бонус)

След като ви разказахме „Как се създава YouTube канал?“ сме готови да споделим с вас 10 рецепти за успех в YouTube. Успехът в YouTube се измерва в абонаменти, харесвания, споделяния и коментари. Всичко това може да се монетизира и да донесе реална финансова печалба. В материала „Как да печелим много пари от YouTube?“ сме описали  основните принципи и директно ще преминем към 10-те рецепти, които са събрани от нашия личен опит и от опита на различни колеги в страната и чужбина. Рецептите са универсални, както за маркетинг специалисти и фирми, така и за влогъри и YouTube ентусиасти. Не пропускайте и бонуса в края на статията.

Бъдете креативни и се старайте да бъдете полезни, забавни и интересни. 

​Това е водеща рецепта за успех, която ще накара потребителите да се абонират и да споделят вашето видео съдържание. Забавлявайте се и експериментирайте смело. 

Персонализирайте абсолютно всичко в своя канал.

Свържете го с вашите социални профили, уеб сайт и блог. Активирайте опцията за монетизация на канала. Преминете през всички настройки на канала и попълнете опциите по подразбиране. Така ще спестите време за попълване и настройки на всеки нов видеоклип.

Създавайте интересни описания.

Попълвайте всичко и не подценявайте описанието и настройките на видеото. Проверявайте за популярни тагове, и проучвайте отделни думи и фрази с инструментите за ключови думи (AdWords Display и Keyword planner). Пишете дълги описания за да се класирате по добре при търсене. В описанието добавете линкове към полезни сайтове, канали и видеоклипове. Добавете субтитри и направете видеото интерактивно с анотации (annotations).

Озаглавявайте видео файловете с ясни имена.

Включвайте думи, които често се използват от потребителите – това помага за по-доброто класиране на видеото. Пример: “00797987.mp4” и “kak_se_kachva_video.mp4”

Използвайте ваши авторски изображения и видео.

Ако работите с чужди материали се уверете, че изрично са предназначени за безплатна употреба. Ако материалите са с платен лиценз вашето видео ще носи печалба на техните автори или може да доведе до премахване на видеото от YouTube.

Записвайте без да спирате.

При монтажа ще изрежете излишното – има куп програми за видео обработка. Ако създавате видео съдържание в домашни условия се погрижете да има достатъчно добро светлина и се погрижете да няма външни звуци. Независимо от това дали записвате по предварително подготвен сценарий обърнете внимание на говора и на положението на тялото – бъдете ведри и говорете ясно.

Насърчавайте към действие при всяка възможност.

Насърчавайте потребителите да споделят, да се абонират, да гледат друго видео и т.н. Често се случва потребителите да харесват вашето съдържание, но да забравят да го оценят или да се абонират.

Групирайте видеоклиповете в плейлисти.

С плейлистите ще се зареждат автоматично няколко клипа един след друг – така се увеличава престоя на потребителите във вашия канал, а с това и ангажираността им.

Използвайте AdWords for Video.

Използвайте платформата дори с малък бюджет. С допълнителните екстри в AdWords for Video вашето видео ще бъде интерактивно със „CTA overlay“ – добавка за вграждане на линк към вашия сайт, “Companion banner”  – допълнителен банер към вашето видео и “Card“ – добавка за показване на отделен продукт или други видео клипове.

Създавайте видеоклипове на чужди езици

За да излезете извън ограниченията на нашата държава създавайте съдържание на чужди езици за да достигнете до по-широка аудитория.
 

“YouTube е един прекрасен инструмент, който задължително трябва да присъства в маркетинг стратегията на всеки бранд. Платформата е изключително популярна, тя е втората по популярност търсачка след Google. Също така дава възможност лесно да се качват и обработват видеа без нужда от технически познания.

Няма как да се пренебрегне голямата аудитория зад YouTube. Аз лично използвам платформата за качване на дълги видеа. Не ми е известна друга такава, която позволява да се качват видеа над 1 час. Безспорно YouTube има своите предимства и всеки бранд трябва да се възползва максимално от тях.

Но когато говорим за печалби, според мен много трудно могат да се печелят пари директно от платформата. Има такава възможност чрез реклами. Но не е тайна, че популярните канали работят с много по-добри предоговорени проценти, отколкото нормалните потребители. Така че директни печалби са много трудни и аз лично не съветвам да се насочвате в тази посока.

Ако искате да печелите от едно видео, трябва да си го хоствате сами. В новия HTML5 качването на видео в сайт не е по-трудно от качването на изображение. Така ще имате пълен контрол над видеото и действията на потребителя. Ще може да управлявате призивите за действие с цел по-добро конвертиране. Около видеото ви няма да има реклами и видеа на вашата конкуренция.

Това е моят съвет, първо и преди всичко да си хоствате видеата сами на вашия сайт. След това вече може да качвате и в YouTube с цел да се възползвате от тяхната аудитория. Но източникът в повечето случаи трябва да е вашия сайт. Той трябва да обира позитивите и споделянията, а не трета страна, като YouTube.”

Вижте още статии за YouTube:
Как се качва видео в YouTube?
Как се печели от YouTube? Монетизация на YouTube канал.
Как да станем YouTube Partner?
Реклама в YouTube от impulsemedia.eu
 
 

Благодарим ви за отделеното време. Споделяйте и харесвайте.

Автор: Христо Митков