Робърт Крафт отново говори за интереса си към „Ливърпул“

1
Добави коментар
valentin.apostolov
valentin.apostolov

Американският бизнесмен Робърт Крафт отново говори в медийното пространство как почти е бил закупил футболен клуб „Ливърпул“.

Собственикът на „Ню Ингланд Пейтриътс“ беше близо до сделка с тогавашния директор на мърсисайдци Дейвид Муурс през 2005-а година, но се отказа, защото смяташе, че няма как да направи „червените“ успешни, ако продължи да живее в Щатите, а не в Ливърпул. Липсата на таван на заплатите също притесни Крафт навремето.

Робърт Крафт разкри за интереса си към „Ливърпул“ в ексклузивно интервю пред „Скай Спортс“ и дори подсказа, че все още има желание да закупи мърсисайдци в бъдеще, ако се открие възможност.

Крафт сподели: „Наистина бях много близо до закупуването на „Ливърпул“.“

„Хареса ми страстта на феновете.“

„Бях много близо, но в крайна сметка решихме да не го правим по онова време.“

„Ние имаме интерес към няколко неща. Човек никога не знае какво може да се случи в бъдеще.“

„Но трябва да ви уверя, че ако някога го направим, това ще бъде с ясното съзнание, че ще можем да изградим успешен франчайз.“

„Успехът е крайният резултат, когато побеждаваш на най-високо ниво и се опитваш да бъдеш безгрешен във всяко едно отношение – това е, което ме привлича.“

Миналата година бившият изпълнителен директор на „Ливърпул“ Рик Пери разкри своето разочарование, че преговорите с Крафт са пропаднали:

„Смятаме, че Робърт Крафт щеше да бъде чудесен собственик.“

„Той щеше да се справи брилянтно и между нас имаше истинско приятелство.“

„Тъжното е, че той се събуди една сутрин и каза: „Не знам защо го правя, твърде далече е, а аз съм отдаден на Бостън, защото съм от Бостън и имам отбори в Бостън. Не мога да ръководя нещата от толкова далече.“

„Притесняваше го също така, че няма таван на заплатите във футбола. Той направи оферта, но се оттегли, което беше тъжно поради много причини.“

Според източници, близки до „Анфийлд“, „Фенуей Спортс Груп“ са отклонили желанието на катарски бизнесмени да закупят „Ливърпул“ през миналата година. Твърди се, че Майк Гордън е искал „Фенуей“ да продадат клуба сега, докато Джон Хенри е настоял това да не се случи сега.

Запознати със ситуацията твърдят, че Робърт Крафт наблюдава ситуацията около мърсисайдци през изминалите две години. На този етап не е ясно дали е имало разговори между Крафт и „Фенуей“, но американският бизнесмен се интересува от всички слухове, засягащи продажбата на „червените“ в бъдеще.

Свързани статии