Savage Garden честват 20 години от създаването на дуета

1
Добави коментар
Svetsko
Svetsko

В средата на 1995 година, двама младежи от Бризбън – Дарън Хейс и Даниъл Джоунс – се събират, за да основат най-успешния музикален дует в историята на Австралия – Savage Garden – който ще постави рекордни продажби по целия свят и ще получи някои от най-престижните музикални награди.

На 15-ти януари, 2016г. излезе новата компилация – Savage Garden: The Singles – на физически носител и в дигитална версия. Албумът е наличен на CD в онлайн магазина www.musicmall.bg ТУК: http://www.musicmall.bg/product.php?id=2299

Savage Garden: The Singles включва всички хит-сингли на дуета плюс бонус трак – неиздавана досега демо версия на песента ‘She’. Компилацията отбелязва 20 години от създаването на Savage Garden и от премиерата на дебютния им сингъл “I Want You” (вижте по-долу пълното съдържание на албума).

Когато продуцентският екип започва работа по мастерирането на съществуващите записи, открива демо от 1994 година сред архива от многопистови касети. Като специален жест към феновете и приятелите на групата, екипът решава да включи песента SHE (1994 Demo) в съдържанието на юбилейния албум. Записът включва Даниъл на пианото и характерните чувствени вокали на Дарън Хейс, превърнали се в запазена марка на дуета.

Дарън Хейс споделя: “Демото е направено преди много години, но си спомням добре вечерта, когато написах текста, посветен на жените в живота ми – майка ми и сестра ми. Между нас има много силна връзка и аз съм благодарен за любовта на тези две невероятни жени, които ме научиха да бъда силен и да успея в свят, в който често се чувствах неразбран”.

Даниъл Джоунс добавя: “Записахме песента в къщата на родителите ми в Бризбън. ‘She’ е много феминистична песен и мисля, че много момичета ще се припознаят в нея”.

Savage Garden е един от най-успешните дуети в историята на поп музиката и един от най-успешните звукозаписни музикални „експорти“ на Австралия с над 20 милиона продадени копия по целия свят. Дуетът държи рекорда в книгата на Гинес за спечелването на безпрецедентния брой награди на Австралийската звукозаписна индустрия (ARIA)в рамките на една година – 10 отличия през 1997 година.

Групата държи и рекорда за най-продължителен престой на върхя в чарта на Билборд „Adult Contemporary Airplay“ със синглите „I Knew I Loved You“ (124 седмици) и „Truly, Madly, Deeply“ (123 седмици). Savage Garden е една от двете австралийски групи с два #1 сингли в САЩ.

Savage Garden издават два студийни албума – дебютният едноименен албум и вторият, озаглавен Affirmation, от който излизат официалните сингли „The Animal Song“, „I Knew I Loved You“, „Affirmation“, „Hold Me“ и „The Best Thing“. „Savage Garden: The Singles“ излиза на 15/91 (петък) от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

Коментари

comments