Розата и Клеопатра – интересни факти за розата

1
Добави коментар
Tribal88

Розата – ненадминатото цвете за всяка жена.
Розата е най-обичаното и най-красивото от всички цветя, затова неслучайно се смята за царицата на цветята. Красотата й е възпята в множество песни, нейните лечебни свойства са широко известни. Преди да поръчате рози за любимия човек, ние ви предлагаме да разберете повече за свойствата на това уникално цвете.

Учените са установили, че любовта между двама души не е възможна без наличието на взаимна интимност. Именно тя е тази, която допринася за чувствеността между двамата. Наистина и самата любов идва мистериозно, необяснимо. Ние търсим любов, а това не винаги можем да го постигнем. За нас любовта символизира състоянието на щастие, но процесът на възникването на привличане между двама души все още принадлежи към най-големите загадки на човечеството. Всяка привързаност може да се превърне в нещо възвишено и постоянно, или просто да се разруши. Как така? Опитайте се да разберете.

Думите, докосването, погледите – всичко това е част от „играта“ на любовта. Освен това можете да привлечете вниманието на любимия и чрез ароматите. Още в древността хората са използвали мириса на цветята и растенията, за да се харесат на околните.

Египетската царица Клеопатра владеела много начини за привличане на мъжете.Смята се, че една от основните й тайни били млечните вани с розови листенца. Това е напълно възможно, имайки предвид, че розовите аромати винаги са били най-приятни и богати за човешките възприятия. Ароматното масло, приготвено от рози , нанесено върху кожата, може да бъде мощен феромон. Може би затова често предпочитаме парфюми с аромати на роза.

Розите са незаменими в днешните популярните спа процедури и ароматерапията. За да направите това в дома си е достатъчно да добавите две или три капки розова есенция в специален керамичен съд, който се загрява на малка свещ, но не прегрявайте маслото, понеже ароматът на розата ще се промени. Преди да запалите свещта и да се отдадете на ароматерапията, се подгответе. Изберете момента, загасете светлините и създайте приятна атмосфера. Оставайки само със запалените свещи се насладете на изпаренията на розовото масло, усещайки атмосферата на неговата тайнственост.

Всичко това ви дава основание да приемете розата и като цветето на любовта и интимността.

На нашия сайт можете да изберете и да поръчате рози, които ще бъдат доставени в желаното от вас време и на определеното място. Нашите флористи ще направят уникална цветна композиция, съобразена с всички ваши желания, а учтивите куриери ще я предадат по всяко време. Поръчката на рози, извършвана чрез интернет или по телефона спестява ценно време и пари. Розите са обичани цветя от всички чувствени персони , както и от тези, които ценят красотата във всичките й форми.

Like this:

Like Зареждане…

Related