Татяна Дончева: Говори се, че Калфин ще е кандидат за президент на ГЕРБ и АБВ

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google

 Клюката казва, че Ивайло Калфин ще е кандидат за президент на ГЕРБ и АБВ. Това обяви в предаването „Лице в лице” по bTV лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева. Според Дончева това е възможен сценарий, защото задкулисието зад премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и зад лидера на АБВ Георги Първанов е едно и също.

 

Татяна Дончева е категорична, че Първанов няма право да се кандидатира пак за президент, защото в Конституцията е записано, че може да е най-много два мандата президент, а не последователно два мандата.

 

По думите й сегашния президент Росен Плевнелиев отсъства от схемата за следващите президентски избори.

 

На въпрос дали на нея са предлагали да се кандидатира за президент Дончева уточни, че нейната партия не е в управлението. Целувките с Борисов на „един конгрес” били съвсем друго нещо.

 

Според лидера на „Движение 21” скандалите около Висшия съдебен съвет (ВСС) показват, че „има трима-четирима адвокати, чрез които можеш да си поръчаш, а във ВСС има откровени прислужници”.

 

Според нея SMS-ът до Борисов не е изпратен от един член на ВСС, а от няколко. Тя спомена имената на Димитър Узунов и Ясен Бориславов. Откъде накъде районен съдия от Сандански (Димитър Узунов), който раздава правосъдие в Горно-Нанадолнище, ще е фактор, попита Дончева.

 

По нейна информация съпругата на Яне Янев, който в момента се вади съветник на премиера Борисов по въпросите на правосъдието, е назначена в Софийски градски съд (СГС) като съдебен помощник. На тест за съдебни помощници тя получила 3 от възможни 34 точки. За съдебен помощник била назначена и съпругата на бившия главен секретар Севтлозар Лазаров.