Брайън Мей се срещна с екип на bTV

2
Добави коментар
Svetsko
Svetsko

Продуцентът Георги Тошев и негов екип се срещнаха лично с легендарния китарист Брайън Мей. Самият Мей се похвали за срещата на своята официална страница. След като даде първото си интервю за българска телевизия, той публикува снимка с Георги Тошев, оператора Румен Василев и архитект Адриана Начева.

Брайън Мей покани екипа на BTV в имението си в Уиндълшам, на 60 минути от Лондон, за да разкаже за предстоящите си два концерта в България. Първият е на 16 март със звездата на Бродуей и Уест Енд Кери Келис, с която ще изпълнят някои от големите хитове на Queen, както и нови композиции, създадени спецално за Келис от Мей. Виртуозният китарист открива талантливата певица по време на прослушвания за мюзикъла We Will Rock You, където тя изпълнява една от главните роли. Впечатлен от нейните гласови възможности, той й предлага да запишат албум заедно. Така започва тяхното сътрудничество, което продължава и до днес с акустични концерти по целия свят. България е една от спирките в новото им турне The Voice на 16 март в зала 1 на НДК.

Георги Тошев и Румен Василев прекараха цял ден в имението на прочутия китарист. Мей и сътрудникът му Денис Пелерин подготвиха специален обяд за българския екип. Музикантът разказа подробно за работата си с Queen, за таланта на Фреди Меркюри, за сътрудничеството си с покойния Дейвид Боуи. Той се интересува от ситуацията в България днес. Мей признава, че единствената му българска връзка е приятелството на семейството с българската актриса Мадлен, която живее в Лондон. Той признава пред Георги Тошев, че много са искали с Queen да изнесат концети в Източна Европа, но това се случва преди падането на Берлинската стена единствено в Унгария.

„Беше невероятно преживяване – споделя Мей. – Тогава разбрахме каква енергия има в тези държави! И колко трудно сте се снабдявали с нашите записи“. Музикантът освен това се интересува дали албуми на Queen са издавани официално по време на комунистическия режим и дали са били в пълните им версии. Тошев показа снимки на Мей от НДК, центъра на София и му обеща, че ще му бъде личен гид по време на престоя му в София.

Какво още си казаха двамата и как Queen избират Адам Ламбърт за вокал на групата по време на последното световна турне, какво да очакват феновете на стадион „Георги Аспарухов“ на 23 юни 2016? Отговорите на тези и други въпроси скоро в ефира на BTV.

Коментари

comments