Как да скрием тъмните кръгове под очите

1
Добави коментар
plamiii
plamiii

Празничният сезон има и тъмна страна.
Най-празничният от всички месеци – декември, има и своята тъмна страна. Веселите празненства често водят до преяждане, препиване и обща физическа умора, която веднага си проличава на лицето ни.

Тъмните кръгове и умореният поглед веднага издават, че или работата, или партитата (а може би и двете едновременно) са ви дошли в повече.

Има няколко хитринки, които можете да прилагате в ежедневието – ефективни в домашни условия и подходящи по всяко време.

**Студени лъжици
Дръжте в хладилника си две студени лъжици. Ако сутрин сте подпухнали, задръжте с хладния метал в зоната на отока за 20-30 секунди, докато кафето се вари или чаят се запарява. След това измийте лъжиците, подсушете и поставете обратно в хладилника. Така ежедневно ще имате помощник за бързо и ефективно освежаване на уморените очи.

**Торбички зелен чай
Зеленият чай е всепризнат помощник за здравето и отвътре, и отвън. За свежа кожа около очите, както и за успокоителен ефект на раздразнения участък, потопете две най-обикновени торбички зелен чай в студена вода. След това полегнете, пуснете си релаксираща музика и поставете торбичките на очите. Тази 20-минутна спа терапия в домашни условия е с гарантиран ефект и може да се практикува винаги, когато намирате малко време.

**Подходящ околоочен крем
Грижата за кожата около очите трябва да бъде ежедневна мисия. Затова не пропускайте да поставяте от любимия си околоочен крем – в зависимост от възрастта, типа кожа и нуждите ви, всяка вечер, за да бъде подхранена и хидратирана кожата винаги.

А ето и лесни хитринки за прикриване на тъмни кръгове и намаляване на подпухналостта само с малко грим – съвет за в последния момент:

Най-лесният и бърз вариант за маскиране на тъмните кръгове около очите е да използваме коректор с розов подтон. Именно този нюанс на палитрата елиминира леко синкави, зеленикави или лилавеещи петна по кожата.

Обикновено тъмните сенки се образуват във вътрешността на окото при нослето, както и по клепача отдолу, а и върху него.

С леки потупващи движения поставяме коректора по проблемните зони. За да не стои като по-светло петно, след това поставяме и малко коректор, за да изсветлим допълнително зоната, но и да направим плавна преливка към основния тен. И отново преливаме добре.

Торбичките, както и всякакви неравности, се прикриват съвсем лесно – винаги фиксирайте с малко по-голямо количество пудра и леки притискащи движения с гъбичка. Матовият завършек не позволява светлината да се отразява прекомерно по неравностите на клепача. Освен това пудрата ще задържи коректорите на мястото им и те няма да се наслояват във фините линии около очите.

Изчакайте малко и отнемете излишното количество пудра с пухкава четка. Това е. Свеж поглед за минути. И все пак не забравяйте – винаги си взимайте необходимото количество сън и хидратирайте кожата около очите. Здравето е красота!

Източник: edna.bg