Екскурзия до остров Корфу – Великден

1
Добави коментар
stravel
stravel

Маршрут: София – остров Корфу – София
ЦЕНА ОТ
295 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус

 

 

4 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски / 3 вечери + безплатна пешеходна обиколка на град Керкира

1 ден (29.04.2016): София – Солун – Игуменица – остров Корфу
Отпътуване от София в 05.30ч. (пл. “Александър Невски“) по маршрут София – Солун – Козани – Иоанина – Игуменица. След обяд пристигане в Игуменица и отпътуване с ферибот за остров Корфу /1ч. и 45 мин./. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка /1/.

2 ден (30.04.2016): Керкира
Закуска. В 08.15ч отпътуване за Керкира за участие в най-пищното тържество от Великденските празници. В 09.00ч. сутринта започва шествието на Свети Спиридон – закрилника на острова. БЕЗПЛАТНА пешеходна обиколка на град Корфу /Керкира/. Обиколката на града започва от най-големия площад Еспланада – сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, послужила като модел за построяването на Парижката улица Риволи, Старата крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон. Свободно време за разходка из най-стария квартал Кампиело. В 11.00ч. църковните камбани бият и стотици керамични съдове /често пълни с вода, за да бъдат по-шумни/ се хвърлят от прозорците на къщите. Местните жители приемат този обичай и го правят част от Великденските тържества за прогонване на злото и измиване на нечистото. Разглеждане на двореца Ахилион /XIX в./ (без включена входна такса) – място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Връщане в хотела. Ранна вечеря. В 20.30ч. тръгваме от хотела, за да да се върнем в Керкира за вечерните шествия. Вечерта в 23.30ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “Светлината“ – запалена свещ, от която всички взимат огън, за да запалят своите свещи. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение, небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на старата крепост се заменят с искрящо бели, свалят се покривалата от уличните лампи, камбаните бият и всички се поздравяват. Връщане в хотела след полунощ. Нощувка /2/.

3 ден (01.05.2016): по желание Палеокастрица
Закуска. По желание (с/у доплащане – 10 евро) екскурзия до Палеокастрица – един от най-известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица. Свободно време за разходка. Вечеря. Нощувка /3/.

4 ден (02.05.2016): остров Корфу – София
Закуска. Отпътуване за България, пристигане в София около 23.00ч.

Ранни записвания до 15.02
HB
 295 лв.
 365 лв.
 255 лв.
 230 лв.

Стандартна цена от 16.02
HB
 305 лв.
 375 лв.
 265 лв.
 240 лв.

Цената е валидна за група от 40 туристи и включва:
транспорт с лицензиран автобус категория 3*
3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* на о-в Корфу
медицинска застраховка на база 2000 евро
трансферите за участие във Великденските шествия
пешеходна обиколка на Корфу
водач по време на пътуването

Цената не включва:
екскурзията до Палеокастрица – 20 лева
входна такса за двореца Ахилион – 5 евро
разходи от личен характер

Начин на плащане:
депозит 30% от пакетната цена, доплащане до 15 дни преди отпътуване

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди началната дата

Необходими документи:
валиден задграничен паспорт или лична карта; За деца до 18г. нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане; Няма визови, санитарни и медицински изисквания