Представяме ви Fortis : Швейцарски авиационни часовници, предназначени за полет в Космоса : Jabse.Ink : Напиши твоята…

1
Добави коментар
georgi1337
georgi1337

В тази статия ви запознаваме с известен производител на луксозни часовници за Авиацията, които смятаме, че ще ви харесат, а именно марката Fortis. Значение на думата от латински е „сила“. Марката е основана през 1912 г. от Уолтър Фогт в Швейцария, и е направила силното си възраждане след 1987 г. Специализирайки се в производството на самолетни и космически часовници, Fortis е официален партньор на Руската Космическа програма и на Международната космическа станция. Те притежават силно естетичен дизайн на корпусите, тематични стрелки и високо контрастни циферблати. Многофункционални са и техните механизми ETA / Valjoux, които са доста надежден, както добре знаем. По-долу ви представяме различните модели от гамата на Fortis. Fortis Flieger Това може би най-емблематичният модел Fortis от тяхната класическа колекция Flieger. Създаден с добре познатия автоматичен механизъм ЕТА 2824-2, корпус с диаметър 40мм и корона на винт са комбинирани доста необичайно (за авиационна часовник) с водоустойчивост до 200метра (20 АТМ). Супер-твърдото сапфирено стъкло е с антирефлексно покритие, а стрелките и индексите са покритие Superluminova, за по-добра разпознаваемост на точния час при всякакви условия. Оранжевата секундна стрелка стои прекрасно добре подредения циферблат. Това е един изключителен швейцарски часовник с висока функционалност и издръжливост.

Fortis B-42 Marinemaster Следващият модел, който ви представяме е B-42 Marinemaster. При него е използван механизмът ETA 2836-2 с индикация на дата и ден. Изработен е изцяло от висококачествена неръждаема стомана, която е матирана и придава комфорно усещане при носене на ръката. Моделът е с въртящ се ринг и вътрешна 24-часова скала. Характерното и за него е водоустойчивостта до 20 АТМ( 200 метра).

Fortis B-42 Cosmonauts Последният модел, с който ви запознаваме е B-42 Cosmonauts. Задвижван е от автоматиен механизъм ETA 2836-2 и разполага с контрастираща секундна стрелка, дата и ден дисплей, въртящ се тайминг панел, водоустойчивост до 200 метра и сапфирено стъкло, за по-добра защита от надрасквания. Корпусът е с диаметър 45 мм и дебелина 13 мм, а черната каучукова каишка допринася за по-голямото удобство. Впечатляваю часовник с лесно разпознаваем и перфектно подреден циферблат.

Още часовници с марка Fortis може да намерите на https://timezone24.bg/