10 Препоръки за Успешен Старт на Вашия Интернет Проект

1
Добави коментар
dre111
dre111

10 Препоръки за Успешен Старт на Вашия Интернет Проект

1. Необходима ви е идея, която ще ви отличи от всички в онлайн средата.
Идеята е най-съществена при зараждането на един интернет проект. Идеята определя какво ще правите и за кого е насочено. Естествено, това е ваш проект и на първо място работата по него трябва да ви носи удоволствие, но преценете дали това, което ще предлагате, ще е полезно и на други хора.
2. Направете проучване (проучете конкуренцията).
Разберете дали някой преди вас не се е сетил за същото? Страхотно ще е да сте единствени, но дори някой да ви е изпреварил, не се отказвайте. Винаги можете да изградите по-добър проект, предоставяйки висококачествено съдържание, продукт или услуга.
3. Анализирайте онлайн средата.
Ако  никой не е направил сайт като вашия до момента, може да е защото е открил пречки, които ви убягват в момента. Проверете дали някога, някой не е задавал въпросите, които вие си задавате, във форуми и общности, свързани с вашата идея.

4. Опознайте вашите клиенти, за да комуникирате правилно с нея.
Създайте профил на вашата потенциални клиенти. Открийте и анализирайте факторите, които влияят на потребителското поведение на клиенти. Това ще ви помогне в първоначалния контакт с тях и последващата комуникация. Колкото повече я опознавате, толкова по-добре ще се научите да водите диалог с клиенти Ви.
5. Бизнес модел – кое, как и кога ще се случва?
Разпишете идеята си. Създайте си план. Поставете си цел и очертайте пътя, по който ще стигнете до нея. Опитайте се да съобразите възможните трудности, които можете да срещнете по време на изпълнение на вашите цели.

Като за начало е добре бизнес моделът ви да е опростен, не си слагайте рамки, нито в инструментите, които използвате, нито в желаните резултати. Бъдете отворени към промени, защото в хода на проекта, ще се наложи да експериментирате. Това ще ви позволи в бъдеще да разширите проекта си и да преминете към по-сложен бизнес модел.
6. Време е за избор на домейн и хостинг.
Вече имате конкретна идея какъв ще е вашият сайт – дали ще е тип медия, блог, електронен магазин, форум или просто онлайн лицето на вашия офлайн бизнес? Побързайте да регистрирате домейн (името на вашият сайт) – вашата интернет самоличност, защото някой може да ви изпревари и името да е заето вече. При избора на правилния хостинг трябва да прецените от какви ресурси (какъв трафик очаквате) ще се нуждае вашият сайт.
7. Бързай бавно!
Очертайте стъпките, които ще ви заведат до крайната цел и ги преследвайте. В началото на развитието на вашия сайт едва ли ще завалят посещения и/или поръчки (освен ако не инвестирате солидно количество средства в качествена реклама). Дайте време на хората да разберат за вас и да ви харесат.
8. Реклама – представете себе си на света.
Инвестирайте средства в маркетинг и реклама. И тук е най-важно да изберете правилните канали, за да стигнете до вашите хора – тези, които ще се заинтересуват от това, което правите. Ако сте нови в тези среди, доверете се на специалисти. Те ще ви помогнат да направите първите крачки към потенциалните посетители на вашия сайт.
9. Тествайте, експериментирате, тествайте!
Експериментирате с всичко – от съдържанието и начина, по който го предоставяте на вашия сайт, до рекламните канали (google adwords, facebook реклама, банерна реклама и др. канали) и посланията, с които достигате до нови хора.
10. Опитвате нови неща постояно!
Ще дойде моментът, когато вашата цел ще е достигната, вашият сайт ще е посещаван, услугите ви търсени и всичко – ще работи, както трябва спрямо вашите цели до момента. Паставетеси нови цели за изпалнение. Развивайте се, продължавайте да опитвате нови неща. Може би вече е време за един нов, по-усложнен бизнес модел, който да ви направи дори по-успешни.

Благодаря ви, за отделеното време надявам с тази кратката публикация да ви е била полезна и интерестна. Моля ако имате предложение и идей за публикация да ги споделите с мен на пощата ми: [email protected]

Автор: Красимир Гарев