Америка ще има нов президент? Доналд Тръмп води убедително!

1
Добави коментар
slavchev
slavchev

Доналд Тръмп убедително води пред останалите кандидати от редиците на републиканците в надпреварата кой ще бъде номиниран за президент с 40,6 % от гласовете на участвалите в съвместно проучване нa Ipsos и Reuters, цитирана от „Фокус“.

Проучването на мненията на 582 респонденти показва, че Тръмп има по-голяма подкрепа отколкото останалите четирима водещи претенденти на републиканците заедно, като тексаският сенатор Тед Круз следва с 10,5 %, бившият неврохирург Бен Карсън има 9,7 %, бившият губернатор на Флорида Джеб Буш – 9,2 %, а сенаторът от Флорида Марко Рубио – 7,2 %.

При хипотетично сравнение между лидера на демократите Хилъри Клинтън и Тръмп, Клинтън има статистически незначителна преднина от 41,4 % срещу 40,8 %.

Отделно проучване на Ipsos и Reuters показва, че състоянието на американската икономика отново се разглежда като основен проблем от избирателите. Проучването на мненията на 1 641 респонденти разкрива, че тероризмът е смятан за най-сериозният проблем на страната от най-много от американците – 20,3 %, но почти толкова граждани на САЩ са на мнение, че икономиката е най-важна – 18,2 %.