Какво разкрива лицето за здравето?

1
Добави коментар
plamiii
plamiii

Всяка характеристика по лицето като петна и бръчки разкрива здравословното състояние на организма, твърдят специалисти по картографиране на лицето.

Така например бръчките около устата могат да се дължат на две причини. Едната е непрестанният смях, вследствие на който се развиват дълбоки бръчки. В този случай е препоръчително да продължаваме да се смеем и усмихваме, без да им обръщаме внимание.

Ако смехът не е причинител на бръчките около устата, те може да сигнализират за нарушение на панкреаса. Консумацията на някои храни може да подпомогнат неговото здраве. Такива са боровинки, череши, грозде, чесън и спанак. Препоръчително е да ги добавим в хранителния режим.

Появата на бръчки в областта над горната устна е сравнително по-рядко срещана, но тези, сред които те се наблюдават, обикновено са пушачи. Тютюношушенето е една от неестествените причини за този вид бръчки. Тази област е свързана също и с далака – поради слабост в този орган е възможна появата на бръчки над устната.

В тези случаи е препоръчително към хранителния режим да се добавят коренни зеленчуци като моркови, ряпа и тиква. Полезно е също така храненията да бъдат по-малки и по-чести.

Наличието на петна по устните може да има няколко обяснения. Те може да са индикатор за влошено кръвообращение, в който случай физическата активност е препоръчителна. Тези петна може да са признак и за проблеми с дебелото черво – тогава е полезно да се консумират повече фибри.

Понякога могат да се появят и линии по врата, които оставят впечатлението за двойна брадичка. Те могат да бъдат в резултат на наднормено тегло, но има вероятност и да са свързани с щитовидната жлеза. В тези случаи е препоръчителна консултация със специалист.

Източник: puls.bg