Книженъ агнешки кебапъ

4
Добави коментар
Kane
Kane

От 25 януари 2016 г. ресторанти Хаджидрагановите къщи и Хаджидрагановите изби стартират инициатива „БЛАЖНО И ПОСТНО“. Чрез нея екипите на Хаджидрагановите къщи и Хаджидрагановите изби ще Ви предлагаме познати и непознати ястия от българската кухня, които сме намерили в старите готварски книги или са предавани от поколение на поколение в различни краища на страната. Ще се постараем ястията да са приготвени по начин, възможно най-близък до автентичния, така че да се докоснете до вкус, който идва директно от миналото. Надяваме се, че по този начин ще можете поне за миг да се пренесете във времето от 19 век, когато са създадени Хаджидрагановите къщи.

Книженъ агнешки кебапъ е популярна рецепта в българската кухня от начало на XX в. Това е изненадващо, атрактивно и много вкусно ястие.

Може да опитате „Книженъ агнешки кебапъ“ между 25 януари и 7 февруари 2016 г. в Хаджидрагановите къщи.

Продукти :

– агнешко месо; – чубрица;- магданоз;- зелен лук;- сол;- олио;- черен пипер;- червен пипер;

Начин на приготвяне:

Всички изброени продукти се нарязват на ситно и се смесват с подправките. След това се слагат и увиват в предварително приготвена хартия за печене. Готовите пакети се поставят в тава, която е налята една кафена чашка с вода, за да не залепне хартията. Пече се до готовност.хЯстието се поднася завито в хартията. Върви с чаша-две червено вино.

Рецептата в оригинален вид от 1920 г.:

Може да опитате „Книженъ агнешки кебапъ“ между 25 януари и 7 февруари 2016 г. в Хаджидрагановите къщи.