Останки от самолет в Тайланд може да решат мистерията МН370

1
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ПРОБИВ
Останки от самолет в Тайланд може да решат мистерията МН370
Металните останки с размер 3 м дължина и 2 м ширина били открити от рибари рано сутринта в петък и веднага били уведомени местните власти,

24 Януари 2016 14:26
0

принтирай

|

текст

 

Тайландски селяни от провинция Нахон Си Тамарат открили тази сутрин на брега останки от самолетен корпус, които може да се окажат ключ към разгадаване на мистерията с изчезнатия малайзийски самолет от полет МН370 – съобщава CNN.

Металните останки с размер 3 м дължина и 2 м ширина  били открити от рибари рано сутринта в петък и веднага били уведомени местните власти, които изпратили полицейски патрул да ги прибере. Министерството на гражданската авиация съобщи, че в понеделник ще изпрати експерти, които да установят за какви останки става въпорс, след което те ще бъдат предоставени на малайзийските органи, които разследват мистериозната катастрова със самолет Boeing 727 от полет МН370, който изчевна на 8 март 2014 на път от Куала Лумпур за Пекин.

 

Китайските власти съобщиха, че също следят внимателно развитието на събитията, тъй като е заинтересувано от установяванета на всички факти около катастрофата, в която загината 239 души – повечето китайски граждани. 

Засега няма официално потвърждение, че става въпрос за останки от самолет, това ще бъде установено утре от експертите, които ще проверят номерата на детайлите, които са открити.

Според неофициални информации, върху откритите детайли личат цифрите  ‘323’, ‘307’и ‘308’, които са изписани по краищата на останките, изплували от океана.  От другата страна може да се види червен кабел, който се поклаща над сериен номер ‘SG5773-1’.

Откритият метален фрагмент с пореста структура е от типа, използван за самолети заради олекотената конструкция.

Началникът на полицията  в окръг Пак Фананг Танияпат Патиконгпан коментира, че по пораженията върху отломката и прилепените ракообразни животни може да се направи извода, че е престояла под вода поне две години.

Досега бе потвърдено, че откритите през юли 2015 г. самолетни останки край остров Реюнион без съмнение принадлежат на изчезналия самолет от полет  

Ако тези останки също се окажат от самолета, това означава, че те са доплували на 3500 мили от последното известно място на самолета. В първоначалния доклад за катастрофата се казваше, че самолетът е бил отклонен умишлено от курса на север към Пекин и насочен в точно противоположна посока към Индийския океан.

Останките от остров Реюнион са единствените, които доказано са от измечнания самолет

–––––––––––

Съобщението от Тайланд тази седмица съвпада с аналогична информация на австралийски спасителен екип, който обяви, че е открил останки от самолет, които впоследствие се оказаха от потънал преди 200 години кораб.

 

The debris in Thailand isn’t #MH370, it looks a lot like a Japanese H-IIA rocket fairing. https://t.co/gwG8MlNGo5 pic.twitter.com/ooGgIqh5XQ
— Jon Ostrower (@jonostrower) January 23, 2016

 

Междувременно малайзийският експерт по самолетни катастрофи Гери Соетджатман каза, че според него останките не са от типа материал, който се използва за самолети, а по-скоро прилича на останки от японска ракета.

Според него най-невероятно става въпрос са част от японска ракета-носител H-IIB, която е била изстреляна преди две години.