Супермоделите на „Армани са четири, „автентични жени“

3
Добави коментар
Nelly_Nelly
Nelly_Nelly

Под наслов „Новото нормално“ ветеранките Надя Ауерман, Ева Херцигова, Ясмин ле Бон и Стела Тенънт позират пред Петер Линдберг в пролетно-лятната колекция на Джорджо Армани за 2016 г.

След триото Клаудия Шифър, Синди Крофърд и Наоми Кембъл за Balmain, още една световноизвестна модна къща избра за лица на пролетно-есенната си колекция някогашни супермодели, прехвърлили 40-те.

Ева Херцигова (42), Стела Тенънт (45), Ясмин ле Бон (51) и Надя Ауерман (44) позират пред обектива на Петер Линдберг за черно-бялата фотосесия на „Армани“ под наслов „Новото нормално“.

Това не са просто модни снимки, а портрети на четири автентични жени, които са били такива още преди да се превърнат в признати по цял свят модели, се казва в официалното съобщение на италианската модна къща.

Фотогалерия: Супермоделите днес

„Надя, Ясмин, Стела и Ева ни се показват такива, каквито са днес: зашеметяващи жени с горди и неподправени лица. Също като колекцията, която дестилира вечния стил на „Армани“, тези жени ни демонстрират, че истинската красота няма възраст, а автентичният стил е нормален, с чувство за мярка, идеален за всекидневието, без каквито и да било излишъци“, обясняват от „Армани“.

Самият Джорджо Армани, вече на 81, обяснява: „Исках четири модни икони със силна индивидуалност, за да покажат, че женската красота няма възраст. А Петер Линдберг, с когото съм си сътрудничил неколкократно, избрах, защото неговите фотографии са вечни и показват правдиво живота такъв, какъвто е. Исках да от дрехите да лъха на реалност, естествена елегантност и нормалността на всекидневието.“

„Новото нормално“ всъщност е селекция от неостаряващи облекла, излезли изпод ръката на модния маестро. Те са присъствали неизменно в неговите колекции и са се откроявали в контраст с тенденциите, които идват и си отиват. А изразът „Новото нормално“ е нова концепция за „класиката“, която постоянно се обновява, актуализира и преосмисля с щипка модерност – както в пропорциите, така и в детайлите, допълват от модната къща.

Виж още: Синди Крофърд на прага на 50-те (снимки)

Сп. „Вог“ разпространи и кратък „задкулисен“ клип от работата по фотосесията: