Кафето е полезно срещу еректилна дисфункция

1
Добави коментар
plamiii
plamiii

Ежедневната умерена консумация на кафе може да подобри представянето в леглото, се посочва в данните на ново проучване.

Според изследователите от Таксаския университет в САЩ мъжете, които са почитатели на ободряващата напитка, 42% по-малко съобщават за случаи на еректилна дисфункция. Ефектът не се влияе от фактори като наднормено тегло, затлъстяване или високи нива на кръвното налягане.

Установява се, че този ефект е по-слабо изразен сред хората, които страдат от диабет. Сред тях рискът от еректилна дисфункция е по-голям.

Лекарите предупреждават, че не бива да се прекалява с консумацията на ободряващата напитка, тъй като това крие риск от поява на симптоми като тремори, раздразнителност, безпокойство, безсъние и стомашни нарушения.

Благоприятното действие на кафето се дължи на кофеина, който отключва серия от ефекти, които повишават притока на кръв към пениса, отпускайки артериите и мускулите.

Специалисти твърдят, че около половината от мъжете на възраст между 40 и 70 години са засегнати от еректилна дисфункция в някаква степен.

По време на проучването участниците съобщават за случаите на еректилна дисфункция. Констатира се, че количеството между 85 и 170 мг кофеин дневно се свързва с 42% понижаване на еректилната дисфункция.

Оказва се, че сред тези, които консумират по-големи количества – между 171 и 303 мг, процентът е по-малък – 39. Източниците на кофеин в рамките на проучването включват кафе, чай, газирани и енергийни напитки.

Предишни проучвания в тази област установяват, че кафето може да помогне и за повишаване на либидото сред жените.

Източник: puls.bg