Предимства и недостатъци на зодиите

7
Добави коментар
boleyn
boleyn

ОВЕН

Достойнства

Ако ваш приятел е роден под знака на Овен, то той ще ви бъде истински приятел, довеждащ всичко до край. Овенът съчувства, грижи се и се старае загрижеността му да е забележима, помни всички рождени дни и подарява цветя. Овните са винаги близо в момент на нужда и лични трагедии – силно рамо, на което да се опрете в нещастието. Това са изпълнители на благородни подвизи.
 

Недостатъци

Неотслабващата енергия на управляващата ги планета – Марс, се отразява негативно на Овена, често му позволява да пилее своите усилия и възможности, разсейвайки енергията си. Овните лесно се палят, трябва да броят до десет преди да вземат някакво решение и след това да започнат отначало. Те рядко поглеждат вътре в себе си. Не е лошо понякога да се замислят за собствените си душевни пориви.

ТЕЛЕЦ

Достойнства

Телците обикновено са постоянни в своите вкусове и пристрастия, надеждни и предсказуеми в действията; сред техните положителни качества са търпеливост, великодушие, жизненост, конструктивност, голяма сила на волята, практичност. Много често проявяват интерес към изкуството и се стига до практикуването му, предимно на музика.

Недостатъци

Телците са доста консервативни, понякога са неотстъпчиви в спорове, не са чувствителни към другия. Често Телците са ревнивци, твърдоглави, егоистични. По принцип им е присъща самовлюбеността. Егоизмът им често придобива формата на стремеж към собствено материално благополучие, преминаващо в трупане на вещи и страст към презапасяване.

 

БЛИЗНАЦИ

 

Достойнства

Близнаците са забележителни с това, че са много изменчиви и притежават двойствена природа. Те са склонни към бърза, внезапна промяна на мястото на живеене, работа, дрехи и дори на своя любим. Управлявани от бързоногия Меркурий, тези хора могат като Юлий Цезар да вършат няколко неща едновременно. Като цяло Близнаците правят впечатление, че сякаш са родени с телефон в ръка. Почти всеки Близнак знае няколко чужди езика. Хората от този знак като цяло владеят чудесно дар словото и могат да убедят, когото трябва в каквото трябва. Затова от тях стават такива прекрасни търговци и търговски агенти.

Недостатъци

Всички Близнаци притежават умението внимателно да крият своите истински намерения. Те никога не се стесняват да поизлъжат, но това не е истинска лъжа, а по-скоро игра на въображението. При цялата си склонност да се заяждат с другите, Близнаците рядко тръгват по престъпен път. Подобно на Рибите, те изпитват потребността да се държат в пълно противоречие със собствените си желания. Ето защо от тях се получават разумни политици и добри посредници за установяване на печеливши бизнес отношения и приятелски контакти между различни хора. Много Близнаци притежават дарбата да говорят и стават професионални литератори, но избягват да пишат автобиографии, мемоари и особено лични писма, тъй като тези мисли, които те са изразили вчера, могат напълно да противоречат на това, което ще напишат утре. Четат необичайно бързо, но имат лошия навик да прелистват книгата или списанието отзад-напред.

 

РАК

Достойнства

Чувствата у Рака преобладават над ума, богата фантазия, голяма склонност към пътешествия. Раците обичат промяната и разнообразието. Въпреки това, в тях живее привързаност към дома, особено на старини. Раците имат мил, симпатичен, идеалистичен, мек, търпелив характер, те са грижовни родители. Обидчиви са, но бързо прощават. Раците често страдат от хладността на хората до тях. Не могат да живеят без любов и нежност. Съчувстват на страданието на другите и са готови да помогнат. Мечтателни и склонни към меланхолия, музикални, чувствителни.

Недостатъци

За недостатъци на характера на Раците се считат излишната внимателност и подозрителност, стеснителност, самовлюбеност, готовност да се поддадат на мимолетни пориви, свръхемоционалност. Понякога Раците се поддават на изкушенията, склонни са към алчност и печалбарство, непоследователни са в своите действия, превзети и повърхностни в мислите си. Мисъл и действие при тях често се разминават.

ЛЪВ

Достойнства

Хората, родени под знака на Лъва, са природни лидери и ръководители. В действителност повечето Лъвове се стремят към контролираща позиция. На Лъвовете им харесва да носят пурпурна мантия, да устройват приеми, да забавляват хората, да ги гощават с вкусна храна и силни питиета. Но Лъвовете трябва да приемат факта, че за да стигне до върха човек трябва да започне от по-ниските стъпала, дори ако той мрази мръсната работа и смята, че е над дребните неща. Но Лъвовете са добре запасени с упорство, за да спечелят тази битка със самите себе си. Те са надарени с интелект и магнетизъм, който привлича хората, но те не трябва да властват над всички. Лъвът често е наричан царски знак, благодарение на високо развития ум и грациозните маниери. Техният астрологичен знак – Лъв, се смята за цар на зверове. Но, както всички царе, Лъвовете трябва да се научат да носят короната си скромно.

Недостатъци

Лъвовете имат и своите типични недостатъци: самовлюбеност, поривистост, самоувереност, войнственост, догматизъм и морализаторство, непоносимост към недостатъците на другите, склонност към външен блясък и показност. Някои особености в характера, който често затрудняват живота им са крайното тщеславие, прекалената суета и гордост. Бидейки постоянен във всичко, Лъвът е постоянен и в заблудите си. Той е склонен към заинатяване и ще може да извлича полза от всички свои добродетели, само ако се пребори със своето тщеславно „аз“ и развие поне малко кротост и смирение – най-трудното изпитание за Лъвовете.

Мъжете Лъвове са много напористи. Често примитивните сред Лъвове в яростта си прибягват и до физическа сила, встъпвайки в директна разправа с някой, който не е съгласен с тяхното твърдо и непроменимо мнение. Жените Лъвове се опитват да изглеждат модерни и изтънчени и понякога изглеждат крещящо, кичозно, употребяват евтини парфюми и се обличат ярко и безвкусно. Лъвовете трябва да се пазят от това да не се превърнат просто в позьори поради своята любов към театралничене.

ДЕВА

Достойнства

Хората родени под знака на Девата са склонни към ред и хармония, учтиви и скромни в общуването. Те много и с желание работят, практични и приземени са. На тяхната пунктуалност могат да завидят много германци. Девите са изключително придирчиви по отношение, както на храната, така и в облеклото и в избора на кръг за общуване. Обикновено са изключително проницателни, интелигентни, имат перфектно усещане за здрав разум. Движенията на Девите са грациозни и стремителни.

Изключително любознателни, те винаги се радват да научат дори нещо напълно ненужно, като често не умеят да се разпореждат със своята книжна премъдрост, но на драго сърце са готови да ви помогнат с енциклопедичните си знания. Притежават големи духовни способности, лесно усвояват, любители на всички науки. Винаги са готови за работа и много методични. По природа са неразточителни, търпеливи, добри стопани и грижовни. Винаги се основават на фактите, практиката и здравия разум. Има сред тях и идеалисти, и високо надарени духовно хора.
 

Недостатъци

Девите в много случаи са надменни, твърде критично настроени. Често се разпиляват в дребни неща, където се изгубват, педантични и дребнави са, а също така и прекалено съвестни. Скептицизмът пречи на Девите да проявяват широк размах. Някои представители на този знак трябва да избягват мърморенето и да не съдят другите прекалено строго.

 

ВЕЗНИ

 

Достойнства

Везните високо ценят хората. Изпитват влечение към хармонията и баланса, избягват груби конфликти. Те са предразположени към изкуството като цяло и с удоволствие го практикуват, дори и само дилетанти. Естети и любители на удоволствията, съчувстващи, любезни, ласкави и меки. Желанието им да правят хората щастливи стига толкова далеч, че по-скоро ще угодят на другите, отколкото на себе си, но едновременно с това те не са слабохарактерни, когато обидите техните деликатни натури. И в днешния комерсиален свят те имат две предимства: техният знак управлява областите на любовта и идеализма.
 

Недостатъци

Везните са многословни, лесно се възпламеняват, с плам осъществяват своите планове, докато изведнъж не се откажат от тях и със същия плам не се отдадат на друг предмет или идея. Не им достига търпение и постоянство, поради това е трудно да се разчита на тях, особено когато се изискват много време и усилия. Трябва да се отбележи, че те като цяло са малко мързеливи, лениви, не обичат да се напрягат. Везните често са в дисонанс с околната действителност, тъй като напълно се идентифицират с елегантността и грацията и са готови на всичко, за да избегнат контакт с хора, които оскърбяват законите на етиката и добрия вкус.

СКОРПИОН

Достойнства

Родените под знака на Скорпион много често се отличават с повишена емоционалност, искреност. Скорпионите са практични, те притежават безспорен магнетизъм, привличайки околните със своята мистична природа. Обикновено са добри хора, при това добротата им се изразява в активен характер. Свойствени са им такива черти като решителност, самодисциплина, упоритост, енергия. Скорпионите са много искрени и предани: винаги се опитват да постигнат най-добри резултати във всичко, което правят, стремят се към подобряване на професионалните си умения. Родени бойци, те носят състезателен дух, ревниво (но не и завистливо) се отнасят към успехите на другите хора, често влизат в различни състезания.

Недостатъци

За съжаление не е малък и списъкът на отрицателните качества, обичайни за Скорпионите. Тук са егоизъм, непокорство, скептичност, подозрение, съчетани със собствената им сдържаност, самовлюбеност, а нерядко и жестокост и отмъстителност. Скорпионите често позволяват на други хора да ги манипулират. Те често са склонни към мистицизъм, поддават се на влиянието на чужда воля, на магията и метафизиката. Конфликт между възвишеното и нисшето: от една страна гняв, отмъстителност, жестокост и злоба, от друга – висок идеализъм и силна потребност от познание, нужда от духовно развитие, жажда за знания и упоритост в достигането им, решителност и смелост. Често Скорпионите са много привлекателни натури, но с разнообразни вътрешни конфликти, без които те не биха намирали смисъл да съществуват.

 

СТРЕЛЕЦ

Достойнства

Стрелците най-често са открити, приятелски настроени, честни оптимисти, изпълнени с благородство и ентусиазъм; тяхната енергия струи отвсякъде. Стрелците доволно често се оказват склонни към философстване, умът и сърцето им винаги са готови да възприемат нова идея. В общуването проявяват великодушие, откровеност, желание за намиране на компромис. Общителен, любезен и великодушен Стрелецът обича животните и обожава да пътешества. Хората от този знак притежават състрадание и милосърдие. Характерът им е ловък, многостранен, страстен, активен. Умът им много лесно възприема знания. Ценят независимостта и свободата.

Недостатъци

Стрелците са неспокойни и търсещи: винаги „разширяват“ своята личност, съблазнени от хипнотичната звезда на хоризонта, очаквайки нови приключения. Те искат да видят, да вкусят, да помиришат всичко на земята преди да дойде краят на тяхното земно пътуване. Заедно с това хората, родени под съзвездие Стрелец, са импулсивни, с несдържан език, изключително невнимателни. Те могат дълго да работят, бързо придвижвайки се към целта, обаче съвсем не са в състояние навреме да спрат и да поемат въздух. Своенравни, действащи необмислено, на инат, но и откровени, без фалш и лицемерие. Трябва да внимават с преувеличенията, тъй като хората с този вид темперамент често ги използват.

 

КОЗИРОГ

 

Достойнства

Често по характер Козирогът е чувствителен и срамежлив, но се опитва да го скрие. Въпреки привидната арогантност в душата си страда от своята изолация. Неговата явна гордост се превръща за него в източник на постоянно скрито страдание. Козирогът притежава блестящ ум и прекрасна памет. Не го грози опасност от педантизъм и консерватизъм. Често казват, че основната черта на Козирога е умението винаги да постига поставената цел. Козирозите обикновено оправдават гласуваното им доверие, на тях може да се разчита, те са справедливи и честни; включително и към самите себе си, изпълнителни, отговорни, издръжливи. Те са решителни, практични, упорити, работохолици, изобретателни и дипломатични.

Недостатъци

Козирозите обикновено притежават хипертрофирало честолюбие. Те често проявяват твърде висока степен на мнителност и предпазливост. В същото време им е присъщ обикновено песимистичен поглед върху света, потайност и подозрителност; те са инатливи, жестоки, мрачни, не проявяват снизходителност към малките грешки, както към чуждите, така и към своите.

 

ВОДОЛЕЙ

Достойнства

Водолеи – това са хора, отличаващи се с със сериозност, доброжелателност, разсъдливост, стремеж да не спират с постигнатото към момента, любознателност. Много Водолеи са богато надарени още от раждането си. Добре познават хората, в повечето случаи с малко задръжки и склонност към внезапни промени. Притежават живост на ума и могат лесно да се въодушевят.
 

Недостатъци

Сред типичните недостатъци на Водолеите трябва да се отнесат затвореност, леност, инат, безотговорност, повърхностно отношение към ежедневните проблеми, дори ако за някои това е въпрос на живот и смърт. При недостатъците на Водолеите са и високата самооценка и умението да придават на собствената си личност статут на свръх значимост. Ограниченост в определени ситуации и особено такива, касаещи личността и битието им. На този знак е трудно да се движи през живота стъпка по стъпка, тъй като той иска да получи всичко и веднага. Водолей не желае да следва скучни правила и се опитва да установи свои. Понякога не вижда, че неговите правила са много подобни на тези, които той е отблъснал и отхвърлил.

РИБИ

Достойнства

Рибите обикновено са оптимистично настроени, за тях е характерна повишена емоционалност и възбудимост. Те са великодушни и любвеобилни, имат добре развито въображение и интуиция. Присъщи са им доброта, благост, находчивост, но за да прояви своето добро отношение към вас, човекът зодия Риби трябва да почувства, че сте готови да му отговорите със същото. Това са хора благи, меки, избягват конфликтите съвсем целенасочено. Рибите са чувствителни и търпеливи. Имат склонност към красота и естетика, талант за изкуство и музика, увличат се от мистицизъм. Хора многостранни, които носят живо въображение и мечтателност.

Недостатъци

В младостта хората от този знак много лесно се отклоняват от морала, проявяват слабост към наркотици. Изобщо не внушават доверие, служат и на вашите, и на нашите. Поддаващи се на влияние, следват такива, имащи силна воля и трудно могат да изразят своето „аз“. Заедно с това Рибите са ненадеждни, непрактични, склонни към самосъжаление, непостоянни, неспокойни, имат периоди на депресия и меланхолия. Религиозно настроени до крайност. Нерядко Рибите са с много труден жизнен път, пълен с премеждия.