Бял хляб – Полезен или Вреден ?

1
Добави коментар
dongel
dongel

Бял хляб – Полезен или Вреден ?

окт 11, 2011КристиянХранене

Здравейте приятели ! Във Фейсбук ми беше предложено да напиша една статия за хляба и реших, че си струва да го направя. Първо да започнем от там, че хляба НЕ Е ВРЕДЕН и не трябва да бъде свързван с напълняване !

Ето как стоят нещата

Ако приемате повече калории от колкото изгаряте – ЩЕ НАПЪЛНЯВАТЕ. Ако приемате по-малко калории от колкото изгаряте ЩЕ ОТСЛАБВАТЕ. Толкова е просто. А дали тези калории, които надвишават вашите калорийни нужди ще идват от хляб, месо, шоколади или каквото искате още – няма значение.

Повече за хляба

Белият хляб представлява бърз въглехидрат.

В 100 грама бял хляб има около :

280 калории
9 грама протеин
56грама въглехидрати
1.5 грама мазнини

Това хич не е много. Дори е доста добре и може да се ползва като храна преди тренировка. Минуса на белият хляб е, че при самото му създаване от него се премахват ценни витамини като витамин B, Е и други полезни вещества. Това е така защото той се приготвя от рефинирани зърна, които са отделени от зародиша си. Освен това, както казах белият хляб е бърз въглехидрат и няма да ви държи сити дълго време. А ако искате да изчистите мазнините, всяка допълнителна минутка ситост си е от полза.

Ако статията ви харесва, харесайте я във Фейсбук!

Очаквам коментарите ви.

Previous PostЗащо пълнозърнест хляб ?

Next PostНаблюдавайте прогреса !

Казвам се Кристиян Стаменов, 20 годишен любител на спорта. Направих блога за да споделям знания и да помогна на възможно най-много хора в постигането на желаната от тях форма.