Qatar Airways пусна най-дългия полет в света :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: google

Полетът на Qatar Airways от Доха, Катар, до Оукланд, Нова Зеландия, може да се превърне в най-дългия в света с продължителност от 18 часа и 30 минути. Новината бе съобщена от главния изпълнителен директор на авиокомпанията Акбар Ал Бакер в интервю за Bloomberg. Qatar Airways ще ползва самолет Boeing 777-LR, с който ще могат да се превозват 259 пътници. Все още няма информация за евентуалния старт на новия полет на авиокомпанията.
За времето на полета ще може да се изгледат 7-те серии на Междузвездни войни и дори да останат няколко свободни часа за сън.
В момента най-дългият полет в света се изпълнява от Qantas и е между Далас и Сидни, Австралия. Той продължава 16 часа и 55 минути, а разстоянието е 13 804 км, или повече от 700 км по-малко от маршрута от Доха до Оукланд, който ще е 14 539 км.
През пролетта на 2016 г. се очаква рекордът на Qantas да бъде подобрен. Тогава Emirates Airline ще пусне свой полет от Дубай до Панама, чиято продължителност е 17 часа и 35 минути.
От своя страна, Singapore Airlines, държали рекорда за най-дълъг полет до 2013 г., също се очаква да имат повече от 18-часов полет в идните месеци, като авиокомпанията ще лети от Ню Йорк до Сингапур.