Знаете ли какви са шансовете ви да станете милионер?

2
Добави коментар
infosi
infosi

Ако все още не сте се чудили какви са ви шансовете да станете милионер, сега може и да го разберете.
Bloomberg News направи малко проучване за това дали цвета на кожата, пола и образованието увеличават или намаляват шанса да забогатяване.

Изследователите Уилям Емонс, Брайън Ноет и Лоуел Рикетс направили анализ на данните от проучването на Федералния резерв от 2010 г. до 2013 г., в която са включени 12500 американски домакинства.

Въз основа на тези данни е доказано, че расата е преобладаващ фактор, когато става дума за възможността за придобиване на богатство. Всъщност, белите без завършена гимназията имат 1.7 процента шанс да станат милионери, а афроамериканците в същите условия са по-малко от един процент шанс за това.

От друга страна, образованието засяга азиатците и белите, много повече от латиноамериканци и афроамериканците.

Афроамериканците са в най- тежка позиция и според информацията се вижда, че техния шанс да станат милионери не се увеличава много дори ако завършат гимназията. С 1% гимназията увеличава вероятността за придобиване на богатство до само 6.7 на сто. Въпреки това, ако бял завърши гимназия, шансът му да стане милионер се изкачва на 37%.

И докато на белите и азиатците шансовете им се увеличават с годините, за афроамериканците това не е съвсем така. Азиатците на възраст над 40 години имат 21 процента шанс да достигат до милиони, докато 40-годишните афро-американци имат същите шансове, както и белите, които току що са завършили гимназия, пише Bloomberg News.