Как да се отървем от бронхита?

1
Добави коментар
biomall
biomall

Бронхитът е едно опасно заболяване, което ни праща направо в лекарския кабинет, а след това в леглото. Хората, които са се разболели от бронхит се чувстват слаби и уморени, имат остра кашлица, силно главоболие и в много случай висока температура.

Какво е бронхит?

Нека да започнем с малко информация за бронхита. Това е възпаление на бронхите на белите дробове.
Какви са причините за това страдание? Те са много и могат да бъдат от различен характер – вируси, бактерии, от тютюнопушене, продължително излагане на организма в замърсена среда.
Как да хванем бронхита в самото начало? Трябва да следите за първите симптоми които са кашляне, висока температура и болки в гърлото.

Какво лечение можем да приложим у дома?

Време е да преминем към лечението. Много е важно да се консултирате първо с Вашият лекар, за да се установи дали наистина e бронхит или просто настинка с подобни симптоми. Ако се окаже, че е бронхит, но не сте фен на изписаните лекарства има и няколко домашни метода, които могат да Ви помогнат с бронхита.

Отвара номер едно е от листа на малина, трябват Ви около 2 супени лъжици и 1 чаена лъжичка живовляк, билките се заливат с 1 литър вряла вода. След това отварата трябва да преседи една нощ, а на другият ден да се прецеди. Консумацията става половин час преди храна, по половин чашка.
Предложение номер две е с помощта на морковите. Трябва Ви 1 чаена чаша сок от прясно изцедени моркови към, който да добавите 1 чаша топла водичка и 1 супена лъжица мед. Това природно лекарство също се консумира 30 минути реди хапване.
За следващата смес ще Ви трябва повечко време да се приготви, тъй като трябва да се вари 3 часа на бавен огън. Съставките са лесни към 2 литра вода се добавя 1 килограм много ситно нарязан лук, 800 грама захар и 100 грама мед. Отварата е с много странен вкус, но всичко е позволено в името на здравето.
Продължаваме с предложенията на лечебни отвари. Следващата е от сок от ряпа. Трябва Ви сок смесен с мед в съотношение 2:1 в полза на ряпата, взима се 1 лъжица преди храна и вечер преди лягане.
Една отвара, която може да облекчи отхрачването е смес от 3 супени лъжици зехтин, същото количество лимонов сок и вода и 2 супени лъжици мед.
Когато сте се разболели от бронхит трябва да похапвате повечко чесън и лук, тъй като те са едни от най-силните природни средства облекчаващи бронхита, както и много други болести.
Други помощници, които облекчават отхрачването са копъра, мащерката и анасона.
Надява ме се споделената информация да Ви е от полза.